Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Main menu

Media

Ministrul Nicolae Ciubuc: "Agricultura rămâne a fi cel mai susținut sector al economiei naționale"

Published on: Wed, 11/28/2018 - 13:32

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc a vorbit astăzi, despre  “Diversificarea oportunităților în Agribusiness”, în cea de-a doua zi a Business Week 2018.

 

În prezentarea sa, ministrul Nicolae Ciubuc s-a referit la politicile statului în susținerea investițiilor în sectorul agroalimentar și a remarcat faptul că: “pe parcursul ultimilor trei ani la nivel guvernamental s-a lucrat insistent pe reducerea barierelor birocratice care permit dezvoltarea unei afacerii în domeniul agroalimentar, iar în prezent lucrăm la mai multe acte normative din sectorul agricol. O atenție sporită domeniului, vine din partea guvernului și partenerilor externi, astfel că anual crește Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, dacă în anul 2015 acesta constituia 600 mln lei, atunci în 2018 peste 900 mln lei. Agricultura rămîne a fi cel mai susținut sector al economiei naționale, 30% din asistența externă pentru Moldova, este în agricultură, fiind un impuls să se investească și în viitor, în acest sector”.

 

Totodată, s-a discutat despre stimularea investițiilor în agricultură, în sectorul de irigații; proceduri uniforme în domeniul atragerii investițiilor în sectorul agricol; oportunități de finanțare a sectorului agricol de către Corporației Financiare Internaționale; oportunități de internaționalizare a comerțului; investițiile necesare pentru deschiderea oportunităților pe piețe internaționale pentru sectorul fructe și legume din Moldova.

 

Amintim că „Moldova Business Week” se desfășoară în perioada 27–29 noiembrie și se află la a cincea ediție și reunește peste o mie de oameni de afaceri din circa 30 de state, reprezentanţi ai companiilor autohtone, autorități și parteneri de dezvoltare. Programul include reuniuni de business, vizite la producătorii autohtoni, prelegeri și sesiuni informative.

 

 

 
Serviciul informare și comunicare cu mass media