Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

În orașele Ungheni și Călărași vor fi reabilitate și extinse sistemele de aprovizionare cu apă

Published on: V, 07/06/2018 - 16:52

 

În orașele Ungheni și Călărași vor fi reabilitate și extinse sistemele de aprovizionare cu apă

 

Uniunea Europeană va oferi circa 5,1 mln euro pentru reabilitarea și extinderea sistemelor de aprovizionare cu apă din orașul Ungheni și Călărași. Lucrările vor fi inițiate în anul 2019, iar astăzi, au fost semnate contractele de elaborare a documentației tehnice de execuție a proiectelor.  

 

Lucrările de reabilitate a apeductelor din orașul Ungheni și Călărași, fac parte din proiectul "Construcția infrastructurii de Aprovizionare cu Apă și Canalizare, precum și de Eficiență Energetică în clădirile publice" implementat în cooperare cu proiectul "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova" MSPL, în cadrul căruia, vor fi construite și puse în funcțiune, în total, 10 sisteme de infrastructură  în domeniul aprovizionării cu apă și canalizare și 8 în domeniul eficienței energetice în clădirile publice, selectate în urma procesului de planificarea regională.

 

Menționăm că, bugetul total al Proiectului finanțat de Uniunea Europeană este de circa 43 milioane Euro oferite de Uniunea Europeană, iar implementarea acesteia este prevăzută până la finele anului 2020.

 

Ca urmare a implementării acestor proiecte pînă la 200.000 de cetățeni din aproximativ 22 localități din Republica Moldova vor deveni beneficiari ai acestor măsuri.