Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

În raionul Vulcănești a fost procurată tehnica specială pentru colectarea deșeurilor

Published on: J, 02/08/2018 - 16:56

În raionul Vulcănești a fost procurată o autospecială și 147 de pubele pentru colectarea deșeurilor solide. Tehnica specială a fost achiziționată în cadrul unui proiect de dezvoltare regională finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Miercuri, 7 februarie, echipamentul a fost transmis administrației publice locale, în prezența Secretarului de stat în domeniul dezvoltării regionale și rurale, Dorin Andros.

 

„Costul total al proiectului constituie circa 9,5 mln lei. Managementul deșeurilor este una dintre prioritățile politicii de dezvoltare regionala, iar pentru autoritățile locale asemenea proiecte, finanțate din bugetul de stat sau cu suportul partenerilor de dezvoltare sunt cele mai eficiente soluții pentru localități”, a specificat Secretarul de stat, Dorin Andros.

 

Totodată, oficialul a precizat că în cadrul proiectului, în anul 2017, au fost achiziționate 147 containere galvanizate pentru gunoi şi camionul  cu un volum de 6 metri cubi, ce şi-a început deja activitatea în cadrul operatorul Complexului de locuințe și servicii comunale "Vulcănești".

 

Menționăm că, proiectul „Optimizarea sistemului de management al deșeurilor solide în raionul Vulcănești“, este implementat în conformitate cu „Strategia de gestionare a deșeurilor pentru 2013-2027 de ani”. Aceasta prevede înființarea a 8 zone pentru managementul deșeurilor în Republica Moldova. Fiecare zonă, va fi dotată cu un sistem complet de gestionare a deșeurilor - pentru evacuare, stații de transfer, stații de sortare, etc.

 

Elaborarea și aprobarea studiului de fezabilitate pentru Zona 1, în care sunt incluse  Vulcănești și districtul Ceadâr-Lunga, a fost realizat cu sprijinul Agenției Germane de Cooperare Internațională (GIZ).