Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Vernisajul Vinului la o nouă ediție

Published on: V, 04/19/2019 - 13:14

50 de producători din cele 4 regiuni cu Indicație Geografică Protejată au  delectat publicul cu peste 300 de vinuri albe, rosé și roșii atât din ultima roadă, cât și mature, în cadrul unei noi ediții a Vernisajului Vinului, ce s-a desfășurat, ieri seara, la Chișinău.

 

Noua ediție a evenimentului select a avut genericul „Aroma primăverii tale” și a scos în prim plan noutățile sezonului, succesele „Vinului Moldovei” și noile trenduri de consum.

 

Vernisajul s-a desfășurat într-un decor floral, iar oaspeții au participat la degustări organizate de experți ai Oficiului Național al Viei și Vinului, într-un fundal sonor distins cu muzică jazz, swing și tango.  

 

În premieră, la Vernisajului Vinului a fost amenajată o zonă dedicată vinurilor autohtone, care s-au învrednicit de premii la concursurile naționale și internaționale, organizate anul trecut. Băuturile s-au oferit spre degustare oaspeților, iar vizitatorii, interesați să afle mai multe detalii despre ele, au avut ocazia să răsfoiască „Catalogul de Aur al vinurilor moldovenești – 2018”, care a fost lansat în cadrul evenimentului .

 

După, degustarea comparativă a vinurilor din soiuri indigene, produse în anii 2017 și 2018 și un tur pe la standurile vinificatorilor, publicul a avut ocazia să-și desemneze favoriții, prin intermediul unei platforme online. Fiecare a 30-a persoană înregistrată a fost premiată, la fel ca și cel mai activ și cel mai exact în pronosticuri invitat. Cele mai bune vinuri de sezon, votate de oaspeții evenimentului, s-au ales cu trofeele „Vernisajul în Alb” și „Vernisajul în Rosé”.

 

În mod tradițional, Vernisajul Vinului a inclus și o acțiune de caritate – „In Vino Caritas”: 2 studenți de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice care vor primi din partea organizatorilor seturi de ustensile pentru pictură, iar în cadrul evenimentului a fost organizată o expoziție de tablouri ale discipolilor Academiei.

 

Amintim, Vernisajul Vinului este un eveniment tradițional organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, sub egida brandului de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”, care își propune să promoveze cultura de consum a vinului de calitate în Republica Moldova. Este organizat din anul 2011, de două ori pe an, ediția de primăvară fiind dedicată vinurilor albe și rosé, iar cea de iarnă – vinurilor roșii. De-a lungul anilor Vernisajul Vinului și-a confirmat statutul de rampă eficientă de lansare a produselor vinicole autohtone și, nu în utimul rând, de platformă de comunicare între vinificatori și consumatori.

 

Menționăm, cea de-a XVI-a ediție a Vernisajului Vinului a fost organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Asociațiile producătorilor de produse vitivinicole cu IGP „Codru”, „Valul lui Traian”, „Ștefan Vodă”, „Divin” și cu susținerea partenerului strategic – Proiectul de Competitivitate din Moldova – finanțat de USAID și Guvernul Suediei.