Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Procesul de revitalizare urbană se extinde în alte opt orașe din țară

Published on: M, 05/22/2019 - 14:18

Sângerei, Drochia, Ceadîr-Lunga, Vulcănești, Rezina, Strășeni, Cahul, Ștefan Vodă, acestea sunt cele opt orașe selectate în 2019, pentru a participa în procesul de revitalizare urbană. Reprezentanții orașelor au decis că revitalizarea urbană este unul dintre domeniile, care merită atenție sporită din partea cetățenilor și autorităților publice locale – aceasta rezolvă, în primul rând, probleme de ordin social din zona de criză din urbă, este preocupată de sporirea calității vieții pe zone, care va duce, eventual, spre dezvoltarea integrală a orașului.

 

Cele opt orașe noi au fost selectate competitiv și transparent de către Agențiile de Dezvoltare Regională în cadrul apelurilor deschise la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare.

 

Orașele vizate în proiect urmează să se implice într-un proces complex de lucru, care demarează cu elaborarea Programelor de Revitalizare Urbană. Datorită experienței obținute de promoția orașelor participante în proces în anul 2018, noii participanți vor beneficia de o metodologie de lucru pregătită, în baza realităților din orașele din Republica Moldova.

 

Astfel reprezentanții orașelor noi, selectate împreună cu specialiștii din orașele participante deja în proiect in 2018 au participat la un training despre procesul de revitalizare – de la noțiuni teoretice și prezentări ale rezultatelor anului trecut, la ateliere practice și discuții concrete privind crearea contextului de Revitalizare Urbană.

 

Participanții au discutat și despre natura intervențiilor în spațiul urban prin implicarea nemijlocită a cetățenilor – procesul și programul fiind concepute în concordanță cu necesitățile locuitorilor.

 

Amintim că revitalizarea urbană este un proces complex, ce implică mai mulți parteneri locali și regionali, iar beneficiarii principali sunt locuitorii acestor regiuni.

 

http://www.centruinfo.org

Direcția politici de dezvoltare regională 

Tel: 022 204 565