Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Vineri, va avea loc evenimentul de inaugurare oficială a apeductului magistral Leova-Iargara

Published on: M, 09/11/2019 - 12:21

CINE:             Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, Consiliul Raional Leova și primăria orașului Iargara

 

 CE:                 Invită instituțiile mass-media la evenimentul de inaugurarea oficială a apeductului magistral Leova-Iargara.

 

 CÂND:           Vineri, 13 septembrie 2019, ora 13.00.

                       

 UNDE:           Orașul Leova, str. Independenței 5; piața din fața sediului Consiliului Raional Leova.

 

*Vor fi efectuate vizite și la: Stația de pompare a apei din orașul Leova; Stația de tratare a apei din orașul Leova; Rezervoarele de apă.

 

 DETALII:       Construcția apeductului magistral Leova-largara este un proiect cu impact major în domeniul aprovizionării cu apă a populației raionului Leova. În rezultatul implementării acestuia, 50 mii de cetățeni ai raionului vor beneficia de apă potabilă de calitate. Lucrările de construcție și reabilitare s-au desfășurat în perioada decembrie 2017 – aprilie 2019. Bugetul total al proiectului a fost de 64 milioane lei, dintre care aproximativ 54 milioane lei au fost oferiți de Guvernul Germaniei prin intermediul GIZ Moldova, aproximativ 9 milioane lei au fost alocați din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională, iar un milion de lei a fost contribuția Consiliului Raional Leova.

 

La evenimentul de inaugurare este așteptată prezența Excelenței Sale, doamna Angela Ganninger, Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova.

 

CONTACTE:            Luminița Netedu,specialistă în comunicare, Agenția Regională de Dezvoltare Sud, Tel: +373 241 262 86; Email: adrsud@gmail.com