Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

La MADRM s-a discutat despre EU Green Week - săptămâna verde a UE

Published on: V, 11/08/2019 - 14:17

8 noiembrie 2019, Chișinău - Șeful adjunct al misiunii Republicii Federale Germania în Chișinău,   Ullrich Kinne, i-a adresat Ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta MINCU, o invitație de participare la  EU Green Week (Săptămâna verde a UE), cel mai mare eveniment anual din calendarul politicilor europene de mediu, ce se va desfășura la începutul anului 2020.  

 

Oficialul european a comunicat că, EU Green Week (Săptămâna verde a UE) este un forum de nivel înalt, ce se desfășoară la Bruxelles și care reunește părțile ce contribuie la elaborarea și implementarea politicilor de mediu, la nivel european, național și local. De asemenea, Ullrich Kinne a subliniat că tematica evenimentului, se va concentra pe natură și biodiversitate, iar anul  2020 va fi unul esențial pentru politica UE în acest sens.  

 

Totodată, în același context, pe lângă conferința de nivel înalt, organizațiile partenere UE, vor organiza numeroase evenimente, cu referire la criza ecologică globală. Dat fiind faptul că au fost făcute un număr tot mai mare de rapoarte care plasează criza ecologică globală la același nivel cu schimbările climatice, iar omenirea are nevoie de un nou acord pentru natură. 

 

În acest context, doamna ministru a subliniat că este foarte relevantă participarea țării noastre la forum, în special, pentru că în primăvara anului viitor în Republica Moldova urmează a fi organizat eco-week.  Un eveniment unde se vor aborda holistic subiectele de energie, agricultură și economie.

 

În aceeași ordine de idei, Georgeta MINCU a subliniat intenția MADRM de a promova: o nouă lege pentru agricultura ecologică, un program național de economie verde și  tehnologiile prietenoase cu mediul.

 

 Părțile au mai discutat despre perspectivele de colaborare moldo-germane în domeniul fitosanitar și veterinar, precum și dezvoltarea unei agriculturi prietenoase mediului. 

 

Dnul Kinne și-a exprimat susținerea pentru participarea Republicii Moldova la săptămâna verde a UE, în contextul în care evenimentul oferă oportunități de  intensificare a colaborării cu alte state ale lumii în domeniile vizate și identificării ariilor posibile de colaborare.

 

Date de contact:

Direcția analiză, monitorizare și evaluare a politicilor

Tel: 0 22 204 – 592;