Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

La MADRM s-a discutat despre colaborarea multilaterală a părților membre CEFTA în anul 2020

Published on: V, 11/08/2019 - 15:28

8 noiembrie 2019, Chișinău - Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta MINCU, a avut o întrevedere, la Chișinău, cu directorul Secretariatului CEFTA (Acordul de Liber Schimb Central-European), Emir Djikic, în cadrul căreia au fost analizate oportunitățile de intensificare a colaborării multilaterale a părților membre CEFTA în anul 2020.

 

În special, discuțiile au vizat  preluarea de către Republica Moldova, în anul 2020, a președinției subcomitetului în agricultură și SPS a CEFTA, agenda pe care și-o propune subcomitetul, măsurile de dinamizare a comerțului cu produse agroalimentare între statele membre.

 

Un accent sporit s-a pus pe potențialul de export al produselor moldovenești în părțile membre CEFTA, inclusiv, oportunitățile de valorificare a potențialului de export și diversificare a produselor exportate.

 

În cadrul discuțiilor, doamna ministru Georgeta MINCU a apreciat suportul acordat de către partenerii europeni și a menționat că MADRM va depune în continuare toate eforturile pentru a asigura buna cooperare în cadrul subcomitetului.

 

La rândul său, Emir Djikic a salutat angajamentul MADRM de a implementa în activitatea sa cele mai bune practici în vederea dezvoltării agriculturii din țara noastră și și-a exprimat disponibilitatea de a dezvolta, în continuare, colaborarea instituită.

 

Notă: Republica Moldova a devenit membru al Acordului de Comerţ Liber Central European (CEFTA) în 2007, care a fost încheiat în ideea facilitării schimburilor și a cooperării economice intraregionale. Membri CEFTA sunt: Albania, Bosnia şi Herțegovina, Macedonia, Republica Moldova, Montenegro, Serbia, UNMIK Kosovo.

 

Date de contact:

Direcția analiză, monitorizare și evaluare a politicilor

Tel: 0 22 204-592;