Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Ministrul Ion PERJU a avut o întrevedere cu ambasadorul Armeniei la Chișinău

Published on: M, 02/11/2020 - 13:12

 


 

 

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), Ion PERJU, a avut, astăzi, 11 februarie, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Armeniei în Republica Moldova, Excelența Sa, Jivan Movsisyan,  în cadrul căreia au discutat despre cooperarea moldo-armeană în domeniile de competență ale MADRM și perspectivele de dezvoltare ale acesteia.

Oficialii au apreciat relațiile de prietenie între cele două țări și au confirmat intenția de a dezvolta cooperarea între cele două state.

„Republica Moldova rămâne o țară agrară. Colaborarea moldo-armeană pe diferite segmente ne oferă posibilitatea de a dezvolta noi proiecte în sectorul agricol, cel al dezvoltării regionale și mediului. Republica Moldova întrunește toate condițiile pentru fi o bună piață de desfacere pentru investitorii străini”, a spus ministrul Ion PERJU.

Părțile au punctat posibilitățile pe care le oferă Zonele Economice Libere pentru producătorii orientați spre exportul pe piața Uniunii Europene. Ei făcut un schimb de opinii despre cum ar putea fi valorificate aceste oportunități. Totodată, s-a discutat și despre organizarea și desfășurarea unui forum al oamenilor de afaceri, ce ar spori oportunitățile de creștere a volumului comerțului între state.

Oficialii și-au exprimat disponibilitatea aprofundării și extinderii cooperării bilaterale în domeniile de competență ale ministerului.