Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Secretarul de stat al MADRM, Mihail Machidon, participă la sesiunea Consiliului Guvernatorilor IFAD

Published on: M, 02/11/2020 - 14:06

În perioada 11 – 12 februarie 2020, în Italia, se desfășoară cea de-a 43-a sesiune a Consiliului Guvernatorilor Fondului Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD). Evenimentul se desfășoară la Roma și are genericul „Investiții în sistemele alimentare durabile și reducerea foametei până în 2030”. 

O delegație a Republicii Moldova , condusă de către Mihail Machidon, Secretar de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, participă, la eveniment.

 

În cadrul Consiliului, Mihail Machidon, a avut o întrevedere cu ministrul Agriculturii și Dezvoltării Regionale a Poloniei, Jan Krzysztof Ardanowski. În cadrul acesteia a fost discutată cooperarea moldo-polonă în domeniul agriculturii, dezvoltării regionale. În context, au fost apreciate rezultatele obținute în urma conlucrării bilaterale. Totodată, s-a discutat și despre aprofundarea relațiilor în domeniul agriculturii și dezvoltării regionale, prin inițiarea de noi proiecte între cele două state.

 

La final de dialog, Mihail Machidon i-a lansat o invitație ministrului Agriculturii și Dezvoltării Regionale a Poloniei, Jan Krzysztof Ardanowski, de a vizita Republica Moldova, care a fost acceptată.

 

Amintim că pe parcursul cooperării, IFAD a susținut Republica Moldova cu șapte programe importante în valoare de peste 130 mln. dolari SUA. În prezent, Republica Moldova se afla în proces de negociere a unui nou Acord de finanțare cu IFAD în sumă de 26 mln. dolari, ce urmează a fi implementat pe parcursul anilor 2020-2026.