Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

MADRM lansează săptămâna de informare „E timpul pentru Natură!”

Published on: L, 06/01/2020 - 08:54

1 iunie 2020, Chișinău - În perioada 1-5 iunie curent, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului desfășoară săptămâna de informare „E timpului pentru Natură!”, în contextul, Zilei Mondiale a Mediului marcată anual pe 5 iunie. Tematica din acest an este biodiversitatea - un apel la acțiuni pentru combaterea accelerării pierderii și degradării speciilor din lumea naturală. Un milion de specii de plante și animale riscă să dispară, în mare parte din cauza activităților umane.

 

În cadrul săptămânii de informare, MADRM și subdiviziunile subordonate vor distribui informații de interes public referitor la importanța biodiversității  pentru starea de bine a oamenilor, deoarece oferă servicii ce susțin economia societății noastre. De asemenea, vor fi difuzate comunicate informative despre inițiativele și proiectele de protecție a mediului și a resurselor naturale, diminuării impactului și consecințelor calamităților naturale, acțiuni susținute inclusiv, financiar de partenerii de dezvoltare și organismele internaționale.

 

Totodată, pe 5 iunie va fi difuzat un spot video consacrat tematicii din acest an, realizat cu suportul PNUD Moldova și a Programului de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu (SGP GEF) cu scopul de a informa și a sensibiliza publicul, în acest sens.

 

Ziua Mediului este o ocazie în plus ca omenirea să conștientizeze că ceea ce consumă:  produse alimentare, aer, apă  - vin toate din Natură.

 

MADRM Vă îndeamnă să ne evaluăm comportamentul față de mediul înconjurător, să devenim mai buni cu natura și să conștientizăm că rolul esențial al omenirii este de a susține viața pe Pământ.

 

Notă: MADRM anunță că, în contextul, situației epidemiologice din țară, precum și pentru a nu admite apariția riscului de îmbolnăvire cu COVID-19, în acest an, nu vor fi organizate evenimente publice consacrate protecției mediului.