La MAIA au avut loc discuții privind organizarea unui Grup de lucru ce va fi responsabil de identificarea fermierilor care sunt în pragul falimentului

Published on: L, 11/20/2023 - 16:34

20 noiembrie 2023, Chișinău - Viceprim-ministrul Vladimir Bolea a avut, astăzi, o ședință cu reprezentanții Asociației „Forța Fermierilor” și cu exponenții Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei, la care s-au discutat aspectele tehnice de organizare a unui Grup de lucru în scopul identificării fermierilor care sunt în pragul falimentului și în vederea examinării celor mai dificile situații financiare din cadrul întreprinderilor agricole care au ajuns în imposibilitate de onorare a obligațiilor în fața creditorilor.

 

Grupul de lucru va fi responsabil de examinarea documentelor, care atestă faptul că entitatea nu dispune, la moment, de resurse financiare pentru efectuarea plăților. Ulterior, va fi luată decizia de acordare a certificatului ce atestă forța majoră, fapt ce va produce efecte imediate.

 

Procedura de constituire a grupului de lucru va fi supusă discuțiilor suplimentare, în scopul creării cadrului juridic corespunzător.