Viceprim-ministrul Vladimir Bolea a discutat cu directorul Fruit Logistica Kai Mangelberger

Published on: V, 02/09/2024 - 08:57

9 februarie 2024, Chișinău - Viceprim-ministrul Vladimir Bolea s-a întâlnit, la Berlin, cu directorul Fruit Logistica Kai Mangelberger. Vladimir Bolea a evidențiat realizările industriei agricole din Republica Moldova în domeniul producției și exportului de fructe.

 

„În ultimii 10 ani, industria a înregistrat progrese semnificative. Producătorii moldoveni au înființat livezi cu soiuri solicitate pe piață și dispun de rețele moderne de frigidere și case de ambalare. Consumatorii UE pot beneficia de o ofertă diversificată de fructe produse în Republica Moldova. Avem oameni muncitori, specialiști dedicați, sol fertil și climă favorabilă pentru a crește fructe de înaltă calitate și gust deosebit. În prezent, exportăm circa 400 de mii de tone de fructe proaspete pe tot parcursul anului”, a menționat Vladimir Bolea.

 

Din 2012, Moldova Fruct participă la Fruit Logistica. Datorită promovării eficiente și reputației solide dobândite, exporturile de fructe moldovenești au fost extinse în 42 de țări.