Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

93 de familii din raionul Nisporeni vor fi asigurate cu locuințe sociale

Published on: J, 07/12/2018 - 17:44

La Nisporeni a fost inaugurat, astăzi, complexul locativ cu apartamente sociale destinate  familiilor cu venituri mici, familiilor cu mulți copii, inclusiv persoanelor cu nevoi speciale. În cadrul proiectului au fost construite 4 blocuri locative cu 5 nivele, 93 apartamente sociale. Ceremonia  a avut loc în prezența prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip, a ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici și a autorităților publice locale.

 

„Noi vă oferim o casă, iar dvs. trebuie să o transformați în „acasă”. Să vă simțiți fericiți aici, acasă, alături de familii. Efortul pe care îl depunem la Guvern este orientat pentru a vă asigura o viață mai bună”, a spus Pavel Filip.

 

Prim-ministrul a accentuat că susținerea tinerilor și crearea condițiilor necesare pentru ca aceștia să rămână în țară este una dintre prioritățile Executivului. În context, au fost menționate Programele „Prima Casă” și „Prima Casă 2”, care permit achiziționarea locuințelor în condiții avantajoase.

 

 

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici a precizat că Proiectul de construcție a locuințelor sociale este singurul din țara noastră în care locuințele sunt finisate la „cheie”.

 

”Apartamentele sociale sunt  dotate cu blocuri sanitare, aragaz, sistem de încălzire autonom cu cazane electrice, geamuri termopan, uși interioare, pereți și tavane zugrăvite, pardosea gresie, laminat sau linoleum. Felicit autoritățile publice locale, echipa de implementare, constructorii și toți cei care au inițiat și au muncit la acest proiect. Să fiți sănătoși, să construiți în continuare și să fiți apreciați pentru munca depusă. Adresez felicitări beneficiarilor care în curând, vor primi cheile de la noua lor locuință. Vă doresc succes, bunăstare în familii, prosperitate și mult noroc în tot ce vă propuneți să faceți”, a menționat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, în debutul evenimentului.  

 

Totodată, ministrul a menționat că pe parcursul desfășurării fazei II a proiectului au fost date în folosinţă locuinţe sociale în raioanele Călăraşi, Briceni, Soroca, Sîngerei, Hînceşti, Leova, iar pînă la finele anului curent, vor fi finalizate locuințele sociale în raioanele Glodeni, Rezina, Fălești și Ialoveni.  

 

”Rezultatele anului 2018 sunt remarcabile: 358 de apartamente sociale în șase raioane ale țării care vor asigura circa 1400 de beneficiari cu o nouă locuință”, a precizat ministrul Liviu Volconovici.

 

Amintim, construcția locuințelor sociale în Republica Moldova a fost inițiată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor cu susținerea financiară a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, care a oferit Republicii Moldova un împrumut de 20, 4 mln euro pe un termen de până la 20 de ani.

 

Costul total al proiectului din Nisporeni constituie 2,8 mln de euro. 65% din bani au fost oferiți de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar alte 35% a fost contribuția financiară a autorităților publice locale.

 

12 iulie 2018

Serviciul informare și comunicare cu mass media al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului