Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

ANUNŢ privind inițierea elaborării proiectului de hotărîre a Guvernului cu privire la aprobarea modificărilor ce se operează în unele hotărîri ale Guvernului

 


 

 

În conformitate cu art. 9 al Legii nr. 239/2008 privind transparența în procesul decizional, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului inițiază, începînd cu data de 14 iunie 2019, elaborarea proiectului de hotărîre a Guvernului cu privire la aprobarea modificărilor ce se operează în unele hotărîri ale Guvernului.

Proiectul de hotărîre va fi direcționat la introducerea modificărilor legate de aspectele instituționale. Astfel, proiectul se elaborează în scopul concretizării autorităților publice responsabile pentru realizarea unor activități în domeniul protecției mediului, inclusiv celor legate de reglementarea, supravegherea și controlul deșeurilor, prevăzute în cadrul normativ al Guvernului.

Modificările respective vor fi efectuate cu evidența prevederilor Legii nr. 209/2016 privind deșeurile, altor acte normative de mediu în vigoare, inclusiv celor ce reglementează organizarea și funcționarea Agenției de Mediu și Inspectoratului pentru Protecția Mediului din subordinea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Astfel, modificările respective vor fi introduse în primul rînd în următoarele hotărîri ale Guvernului:

- Hotărîrea Guvernului nr. 501/2018 pentru aprobarea Instrucțiunii cu privire la ținerea evidenței și transmiterea datelor și informațiilor despre deșeuri și gestionarea acestora;

- Hotărîrea Guvernului nr. 373/2018 cu privire la Registrul național al emisiilor și al transferului de poluanți;

- Hotărîrea Guvernului nr. 212/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind deșeurile de echipamente electrice și electronice etc.

  

Propunerile și recomandările pe marginea proiectului de decizie inițiat, pot fi expediate pînă la data de 1 iulie 2019 la adresa dnei Liudmila Marduhaeva pe adresa electronică: liudmila.marduhaeva@madrm.gov.md, la numărul de telefon (022) 20 45 26  sau pe adresa: or. Chişinău, str. Constantin Tănase 9, etajul 6, biroul 613.