Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Anunț privind inițierea elaborării proiectului Hotărârii Guvernului pentru aprobarea Regulamentului privind anvelopele uzate

 


 

În conformitate cu art. 9 al Legii Nr. 239/2008 privind transparenţa în procesul decizional, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului inițiază, începând cu data de 6 februarie 2019, elaborarea proiectului Hotărîrii de Guvern cu privire la aprobarea Regulamentului privind anvelopele uzate.

Elaborarea proiectului respectiv este fundamentată de prevederile art. 60 din Legea nr. 209/2016 privind deșeurile (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2016, nr. 459-471, art. 916) și reiese din necesitatea de a reglementa gestionarea unor anumite categorii de deșeuri prin respectarea obligativității de aplicare a principiului de responsabilitate extinsă a producătorului, intervenție care are drept scop consolidarea reutilizării şi prevenirii, reciclării şi alte tipuri de valorificare a deşeurilor.

Astfel, propunerile, sugestiile și recomandările pentru elaborarea proiectului Hotărîrii de Guvern pot fi expediate până la data de 20 decembrie 2019, către Ion Gherman, consultant principal, Direcția politici de management al deșeurilor și substanțelor chimice, la adresa electronică: ion.gherman@madrm.gov.md, tel: 022 204-526, sau la adresa: or. Chișinău, str. Constantin Tănase, 9.