Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Anunț privind inițierea elaborării proiectului Hotărârii Guvernului pentru aprobarea Regulamentului de stabilire a metodelor de testare a substanțelor chimice

 


 

 

În conformitate cu art. 9 al Legii Nr. 239/2008 privind transparenţa în procesul decizional, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului inițiază, începând cu data de 1 martie 2019, elaborarea proiectului Hotărîrii de Guvern cu privire la aprobarea Regulamentului de stabilire a metodelor de testare a substanțelor chimice.

Elaborarea proiectului respectiv este fundamentată de prevederile Legii nr. 277/2018 privind substanțele chimice și Legii nr. 209/2016 privind deșeurile și reiese din necesitatea de a reglementa metodele de testare a substanțelor chimice și deșeurilor, intervenție care are drept scop consolidarea cadrului normativ în domeniul dat.

Deasemenea, elaborarea Regulamentului sus-menționat se înscrie în prevederile Planului naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova–Uniunea Europeană în perioada 2017–2019 aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 1472/2016.

Astfel, propunerile, sugestiile și recomandările pentru elaborarea proiectului Hotărîrii de Guvern pot fi expediate până la data de 20 martie 2019, către Ion Bulmaga, consultant principal, Direcția politici de management al deșeurilor și substanțelor chimice, la adresa electronică: ion.bulmaga@madrm.gov.md, tel: 022 204-527, sau la adresa: or. Chișinău, str. Constantin Tănase, 9.