Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Anunț privind inițierea elaborării proiectului hotărârii Guvernului pentru aprobarea Regulamentului privind conținutul-cadru, principiile metodologice de elaborare și actualizare, avizare și aprobare a documentației de amenajare a teritoriului național

 


 

 

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului anunță inițierea procesului de elaborare a proiectului hotărârii Guvernului pentru aprobarea Regulamentului privind conținutul-cadru, principiile metodologice de elaborare și actualizare, avizare și aprobare a documentației de amenajare a teritoriului național.

Proiectul menționat urmează a fi elaborat în vederea stabilirii unui cadru uniform privind elaborarea Planului național de amenajare a teritoriului, constituit din secțiuni specializate, astfel punându-se în aplicare art.2, lit. c) și art.78 al Legii nr. 835-XIII din 17 mai 1996 privind principiile urbanismului și amenajării teritoriului, cu modificările și completările ulterioare.

În context, proiectul urmează să reglementeze detaliat procedura cu privire la principiile metodologice de elaborare și actualizare, avizare și aprobare precum și conținutul-cadru al documentației de amenajare a teritoriului național, scopul principal al regulamentului fiind facilitarea bunei desfășurări a procedurilor sus menționate.

În vederea eficientizării procesului de elaborare și promovare a proiectului dat, solicităm respectuos implicarea activă a tuturor subiecților interesați prin prezentarea propunerilor în acest sens.

Propunerile urmează a fi transmise până la data de 24 martie 2019, în format electronic, la adresa: serghei.severin@madrm.gov.md.

Persoana de contact: Serghei Severin, consultant principal, Direcția planificare spațială, tel: (022) 20 45 87.