Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Anunț privind inițierea elaborării proiectului hotărîrii Guvernului cu privire la aprobarea Regulamentului privind gestionarea bateriilor și acumulatorilor și deșeurilor de baterii și acumulatori

 


 

 

În conformitate cu art. 9 al Legii nr. 239/2008 privind transparenţa în procesul decizional, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului inițiază, începînd cu data de 03 iulie 2019, elaborarea proiectului hotărîrii Guvernului cu privire la aprobarea aprobarea Regulamentului privind gestionarea bateriilor și acumulatorilor și deșeurilor de baterii și acumulatori.

Elaborarea proiectului respectiv este fundamentată de prevederile art. 49 din Legea nr. 209/2016 privind deșeurile (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2016, nr. 459-471, art. 916) și reiese din necesitatea de a reglementa gestionarea unor anumite categorii de deșeuri prin respectarea obligativității de aplicare a principiului de responsabilitate extinsă a producătorului, intervenție care are drept scop consolidarea reutilizării şi prevenirii, reciclării şi alte tipuri de valorificare a deşeurilor.

Astfel, propunerile, sugestiile și recomandările pentru elaborarea proiectului hotărîrii Guvernului pot fi expediate pînă la data de 15 iulie 2019, către dl Paraniuc Alexandru, consultant principal, Direcția politici de management al deșeurilor și substanțelor chimice, la adresa electronică: alexandru.paraniuc@madrm.gov.md, tel: 022 204-527, sau la adresa: mun. Chișinău, str. Constantin Tănase, nr. 9.