Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Cererea pieței muncii a învățământului superior și cel profesional tehnic, discutată la MADRM

Published on: L, 04/15/2019 - 11:29

Identificarea cererii pieței muncii pe termen mediu pentru învățământul superior și cel profesional tehnic, este studiul realizat de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, cu suportul proiectului Creşterea competitivităţii sectorului agroalimentar prin integrarea în lanţul valoric domestic şi global, în particular a sectorului de cultivare a soiei, implementat de Prodidactica și ADA și Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde, implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei. Scopul studiului este identificarea cererii pieței muncii pe termen mediu pentru învățământul superior și cel profesional tehnic.

 

În această ordine de idei, în aceste zile, specialiștii MADRM au organizat atelierul de lucru  privind implementarea Planului de acțiuni pentru restructurarea  sistemului de cercetare și inovare, educație și extensiune rurală în domeniul agroalimentar. Participanți la eveniment  au fost reprezentanți ai ministerelor de resort, instituțiilor de învățământ superior și profesional tehnic.

 

Rezultatele studiului au evidențiat gradul de relevanță a ofertei educaționale precum și recomandări privind necesarul de noi programe educaționale cum ar fi:  turismul vitivinicol, operare si exploatare a maşinelor şi aparatelor în domeniul vitivincol(ex: combine pentru culesul strugurilor), automatizarea proceselor de producere şi folosirea tehnologiilor de precizie (drone, GPS, senzori), alte specialități și meserii.

 

Detalii: Serviciul știință, educație și extensiune rurală

Tel: 022 204-550