Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Cerințele de calitate pentru lapte și produsele lactate au fost aprobate de Guvern

Published on: J, 03/07/2019 - 14:39

 

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a elaborat Proiectul Hotărârii de Guvern privind cerințele de calitate pentru lapte și produsele lactate. Documentul a fost aprobat astăzi, în cadrul ședinței de Guvern.

 

 Proiectul are obiectivul de a stabili unele definiții, denumiri comerciale și cerințe comune aplicate pentru lapte și produse lactate destinate consumului uman, precum și de a alinia prevederile naționale cu legislația comunitară europeană.

 

În contextul proiectului, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc a menționat: ”Aprobarea proiectului nou propus va duce la eliminarea neclarităților existente în actul normativ în vigoare şi elucidării problemelor apărute în procesul de implementare a prevederilor acestuia şi, totodată, se va garanta realizarea produselor lactate de calitate”.

 

Totodată, oficialul a făcut referință la compatibilitatea acestei hotărâri cu legislația Uniunii Europene: „Ca urmare a analizei proiectului prin prisma compatibilității acestuia cu legislația UE relevantă, au fost formulate observații referitoare la asigurarea transpunerii corespunzătoare a prevederilor actelor UE în discuție, semnalate omisiunii de transpunere și incompatibilități cu normele UE. Din acest motiv, au fost formulate propuneri privind sporirea gradului de compatibilitate cu normele UE relevante, precum și semnalată necesitatea revizuirii instrumentelor procesului de armonizare legislativă-clauzei de armonizare”.