Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Cooperarea cu producătorii agricoli asigură noi perspective de dezvoltare

Published on: V, 02/08/2019 - 11:45

 Chișinău,

8 februarie 2019

 

În contextul ședințelor tradiționale organizate de colaboratorii Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului cu asociațiile de profil, specialiștii Direcției politici de producție, procesare și reglementare a calității produselor de origine vegetală au avut un dialog amplu și constructiv cu reprezentanții Uniunii Cooperativelor de Întreprinzători.

 

Șeful direcției Vasile Șarban, a comunicat despre importanța menținerii dialogurilor constructive dintre asociațiile de profil și minister, în scopul identificării, examinării, prioritizării și soluționării problemelor din sector sau a situațiilor dificile cu care se confruntă producătorii agricoli în activitatea lor.

 

Conducerea uniunii, a vorbit despre importanța recunoașterii cooperativelor ca grupuri de producători, cu referință la îmbunătățirea, în ultimii ani, a prevederilor Regulamentului privind condițiile, ordinea și procedura de acordare a mijloacelor financiare din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural. Iar în scopul impulsionării asocierii producătorilor agricoli, au fost prezentate un șir de propuneri de modificare a cadrului normativ, inclusiv a Codului Fiscal.

 

În cadrul discuțiilor s-a făcut referință la necesitatea cooperării producătorilor agricoli, fapt care ar permite obținerea unor produse calitative, omogene și în cantități ce ar putea satisface cererea și periodicitatea livrării produselor pe piață și ar favoriza încheierea contractelor de comercializare a produselor agroalimentare, precum și posibilitatea de accesare a unor sume mai mari la subvenționare.

 

Date de contact:

Direcției politici de producție,

procesare și reglementare a calității

 produselor de origine vegetală

tel: 0 22 204 – 514;

       0 22 204 – 573.