Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Discuțiile și colaborarea cu MADRM va contribui la îmbunătățirea condițiilor de activitate pentru sectorul pentru agroindustrial

Published on: M, 02/06/2019 - 16:04

Chișinău

6 februarie 2019

 

Secretarului General de Stat, Iurie Ușurelu a prezidat o ședință de lucru cu participarea reprezentanților Federației Agricultorilor din Moldova „FARM” și ai Federației Naționale a Fermierilor din Moldova. Subiectul principal a constituit corelarea acțiunilor comune în scopul creării condițiilor bune pentru activitatea agenților economici din sectorul agroindustrial.

 

În acest context, Iurie Ușurelu a făcut referință la importanța unei planificări mai eficiente pentru anul 2019: “este necesară identificarea perspectivei de dezvoltare a sectorului, raportat la posibilitățile Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în contextul oferiri de asistență informațională, tehnică, financiară din partea specialiștilor, dar și a instituțiilor subordonate”.

 

În cadrul aceleași întruniri au fost discutate problemele cu care se confruntă, atât producătorii mari, cât și producătorii mici, cele mai relevante fiind: accesul limitat la finanțare pentru producătorii agricoli, problema irigării, lipsa unui centru agroalimentar pentru comercializarea producției agricole.

 

Totodată, au fost propuse unele soluții și modificări a cadrului normativ, inclusiv pentru îmbunătățirea Regulamentului privind condițiile, ordinea și procedura de acordare a mijloacelor financiare din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.

Pentru a monitoriza procesul de soluționare a problemelor invocate la această întrunire, părțile intersate au convenit să desfășoare și alte ședințe de lucru.

 

Date de contact:

Direcției politici de producție,

procesare și reglementare a calității

 produselor de origine vegetală

tel: 0 22 204 – 514;

       0 22 204 – 573.