Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

A fost aprobat Regulamentul Comisiei medicamentelor de uz veterinar

Published on: J, 03/07/2019 - 14:45

Astăzi, executivul a aprobat proiectul Hotărârii de Guvern cu privire la Regulamentul Comisiei medicamentelor de uz veterinar. Proiectul a fost elaborat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în vederea stabilirii statutului, modului de constituire/organizare și atribuțiile Comisiei medicamentelor de uz veterinar.

 

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc a menționat că elaborarea prezentului act normativ este impus de necesitatea asigurării pieței farmaceutice veterinare cu medicamente eficiente, inofensive și de bună calitate.

 

”Prin implementarea prezentului proiect de Hotărâre de Guvern, cadrul normativ național va fi adus în concordanță cu legislația privind domeniu sanitar- veterinar şi siguranței alimentelor, stabilind modul de organizare, domeniul de activitate, funcțiile, drepturile, și atribuțiile respectivei comisii, precum și vor fi înlăturate deficiențele existente în domeniul evaluării Dosarului Normativ Tehnic și formulării deciziei privitor la înregistrarea sau respingerea înregistrării medicamentelor de uz veterinar în Registrul de stat al medicamentelor de uz veterinar”.

 

Potrivit autorilor astfel, vor fi excluse riscurile pentru sănătatea publică și animală pe care le reprezintă medicamentele de uz veterinar și reziduurile acestora din produsele alimentare și va garanta consumatorilor produse alimentare inofensive.