Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

A fost modificată legea privind fondul piscicol, pescuitul şi piscicultura

Published on: L, 05/14/2018 - 10:11

După expirarea perioadei de prohibiție din acest an se va permite pescuitul sportiv, amator și de agrement pe lacul de acumulare Dubăsari începând de la kilometrul 362, care se începe de lângă biserica Sf. Nicolae din s. Holercani, r-nul Dubăsari, în amonte. Ultimele modificări ale Legii Nr. 149 din 08.06.2006 privind fondul piscicol, pescuitul şi piscicultura Modificările au fost publicate în Monitorul Oficial nr. 142-148 (6537-6543) din 4 mai, 2018. 

 

O altă modificare a legii este reducerea distanței unde este interzis pescuitul în amonte și aval de podurile de peste fluviul Nistru şi rîul Prut, de la 500 m la 100 m și la gura de vărsare a afluenților în aceste 2 mari bazine acvatice. 

 

În perioada prohibiţiei anuale a pescuitului, autoritatea emitentă, în funcţie de componenţa cantitativă şi calitativă a populaţiei migratoare de scrumbie, poate permite pescuitul acesteia pe o anumită perioadă. Această perioadă se determină de către autoritatea emitentă în colaborare cu autorităţile responsabile din Ucraina, până în prezent se interzicea pescuitul scrumbiei pe o durată de 10 zile consecutive. 

 

Se interzice pescuitul la trenă (trolling), cu folosirea mijloacelor speciale de localizare a organismelor acvatice (sonar), de pe mijloace de transport acvatic, dar și vânătoarea subacvatică. 

 

De asemenea, au fost modificate despăgubirile pentru prejudiciul cauzat prin pescuit, comercializare, posesiune şi export ilicit sau prin nimicire a resurselor biologice acvatice în obiectivele acvatice piscicole pentru unele specii de pești.

 

Pentru alte modificări accesați extrasul din Monitorul Oficial: https://drive.google.com/open?id=1RcJpG2XCcB6jbc8UHejAx11kG5GVYCec