Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Guvernul va oferi mai mulți bani pentru dezvoltarea localităților rurale

Published on: J, 11/08/2018 - 14:46

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, modificarea Legii cu privire la principiile de subvenționare a producătorilor agricoli. Astfel, pînă la 20 % din mijloacele financiare, din bugetul de stat, destinate subvențiilor în agricultură și mediului rural vor fi oferite pentru dezvoltarea infrastructurii economice publice în localitățile rurale, precum și pentru diversificarea activităților non-agricole ce vor contribui la îmbunătățirea condițiilor de trai pentru locuitorii din mediul rural și asigurarea cu noi locuri de muncă.

 

”Modificările propuse prevăd îmbunătățirea și ajustarea politicilor  în domeniul dezvoltării agriculturii și mediului rural conform standardelor Uniunii Europene, pentru a garanta o dezvoltare eficientă a sectorului, păstrând în același timp continuitatea politicilor incluse în Strategia națională de dezvoltare agricolă și rurală 2014-2020”, a precizat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, în cadrul ședinței de Guvern.

 

Totodată, oficialul a menționat că a fost efectuată o analiză a evoluției sectorului, în ultimii trei ani, iar în baza constatărilor, s-a decis corectarea și ajustarea prevederilor Strategiei,  pentru a optimiza și eficientiza politicile în domeniul dezvoltării agriculturii și mediului rural.

 

Potrivit ministrului, susținerea investițiilor și inovației în economia rurală și comunitățile rurale este importantă pentru a spori calitatea vieții în mediul rural prin îmbunătățirea accesului la servicii și infrastructura de bază și crearea unui mediu de trai mai bun. 

 

 ”Domeniul de aplicare al unei politici de dezvoltare rurală este asigurarea „unui mediu rural activ” și contribuirea la menținerea și îmbunătățirea bazei economice și sociale a zonelor rurale. Acțiunile din cadrul acestui obiectiv vizează gospodăriile agricole și un șir de alți actori din afara agriculturii”, a precizat ministrul Nicolae Ciubuc. 

 

Serviciul informare și comunicare cu mass media