Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Invitație de presă

Published on: M, 07/11/2018 - 14:39

Reprezentanții mass media sunt invitați să participe mâine, 12 iulie 2018, cu începere de la ora 14.00 la ceremonia de dare în folosință a locuințelor sociale în raionul Nisporeni.

 

Beneficiari ai apartamentelor sunt familiile cu mulți copii, tinerii specialiști angajați în instituțiile bugetare, persoanele cu dizabilități, etc.

 

Evenimentul va avea loc în localitatea Vărzărești, raionul Nisporeni, în prezența  prim- ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip, a ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici și a autorităților publice locale.

 

În raionul Nisporeni au fost construite 93 de apartamente sociale cu suportul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei(BCE). Costul total al proiectului a constituit circa 2,8 mln de euro. 65%  din suma totală a fost oferită de BCE, iar alte 35% a constituit contribuția, inclusiv nefinanciară a autorităților publice locale. Locuințele au fost construite la „cheie", dotate cu blocuri sanitare, sistem de încălzire autonom, geamuri termopan, uși interioare, pereți și tavane zugrăvite, pardosea gresie, laminat.