Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Invitație de presă

Published on: M, 06/06/2018 - 10:14

Reprezentanții mass media sunt invitați să participe la semnarea unui memorandum de colaborare dintre ”Uniunea Micilor Producători de Vinuri” și Universitatea  Tehnica a Moldovei,  Facultatea  Tehnologia Alimentelor, care presupune instruirea membrilor Uniunii în vederea utilizării capacităților de cercetare și analiză a Departamentului de Enologie pentru facilitarea creșterii calității produselor vinicole și creșterea competitivității lor pe piețele externe.

 

 26 de întreprinderi, membre a  Uniunii Micilor Producători de Vinuri vor putea face testările curente ale vinurilor pentru a se asigura de calitatea acestora și pentru a opera intervențiile tehnologice necesare pentru a crește calitatea vinurilor. 

 

  Analizele vor fi făcute contra unui cost relativ mic, în comparație cu cel de pe piață dar care va acoperi cheltuielile pentru consumabile și logistică. La efectuarea testelor de laborator vor participa și studenții pentru ași dezvolta abilitățile practice de utilizare a tehnologiilor performante. 

 

Or. Chişinău 7 iunie, 2018, ora 10.00

 

Cine:       Vasile Luca, Secretar de Stat Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și  Mediului, Republicii Moldova; Viorel Bostan, Rector Universitatea Tehnică a Moldovei; Dan Prisacaru, Uniunea Micilor Producători de Vinuri  

Ce:          Semnarea memorandumului de colaborare dintre UTM și Uniunea Micilor  Producători de Vinuri

 

Unde:         or. Chişinău, str. Studenţilor 9/9, blocul de studii nr. 5 Facultatea „Tehnologia Alimentelor”, UTM.

 

Când:         Joi, 7 iunie 2018, ora 10.00

 

Contacte:   Programul de Restructurare a Sectorului Vitivinicol din Republica Moldova “Filiera Vinului”

 

e – mail:  office@winemoldova.md; web: www.winemoldova.md Tel.: 078 81 22 12

 

Centrul de Cercetări Oenologice al Universităţii Tehnice a Moldovei, a fost renovat și dotat în cadrul Programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol din Republica Moldova “Filiera Vinului”. Guvernul, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului au investit 1 milion 300 de mii de euro. Banii sunt un împrumut acordat de Banca Europeană de Investiții.