Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

La Chișinău are loc cea de-a II-a reuniune a platformei primarilor moldo-francezi

Published on: M, 11/06/2018 - 15:49

6 noiembrie 2018, Chișinău: În perioada 6-8 noiembrie, la Chișinău, se desfășoară cea de-a II-a reuniune a platformei primarilor moldo-francezi din cadrul proiectului „Sporirea accesului la apă potabilă și sanitație în localitățile din bazinul râului Nîrnova”.

 

Unul din subiectele abordate în cadrul întrunirii este situația la zi privind accesul la apă potabilă și sanitație a localităților din țară, prin prezentarea acțiunilor realizate în vederea implementării acțiunilor în cadrul proiectului menționat. 

 

Totodată, în cadrul evenimentului va avea loc o vizită de lucru în raionul Nisporeni, unde va fi organizată o întrunire cu primarii din localitățile raionului, pentru a discuta pe marginea concluziilor primei reuniuni a platformei primarilor, desfășurată în luna martie a anului curent, la Strasbourg.   

 

Instrumentele de guvernanță ale proiectului asociază, administrațiile locale și centrale pentru a favoriza implementarea unui management durabil al apei, garantând în același timp calitatea resurselor de apă, iar programul de intervenție în Republica Moldova presupune crearea unei veritabile structuri decizionale la nivel bazinal.

 

Menționăm, proiectul „Sporirea accesului la apă potabilă și sanitație în localitățile din bazinul râului Nîrnova”, susține administrația locală în implementarea bunei guvernanțe a apei prin intermediul gestiunii colective și a abordării la nivel bazinal, iar obiectivul este de a dezvolta o reflecție colectivă asupra managementului regionalizat al apei în bazinele hidrografice din țară.

 

La final de eveniment va fi  efectuat un bilanț al progreselor realizate și al etapelor următoare.

 

Serviciul informare și comunicare cu mass media