Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

La Chișinău a avut loc ședința Consiliului de Observatori a Proiectului „Livada Moldovei”

Published on: J, 12/06/2018 - 12:26

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, a prezidat ieri, ședința Consiliului de Observatori a Proiectului Băncii Europene  pentru Investiții„Asistență tehnică în sprijinul implementării activităților desfășurate de „Livada Moldovei” și in sprijinul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) beneficiare din Republica Moldova”.

 

În cadrul ședinței s-a discutat pe marginea raportului de progres al proiectului de asistență tehnică și s-au prezentat activitățile planificate pentru următoarele șase luni.

 

Ministrul Nicolae Ciubuc și-a exprimat gratitudinea pentru suportul acordat de Banca Europeană pentru Investiții de-a lungul anilor, în mod special, în cadrul proiectului, precizând că: ”Suportul oferit va fortifica sectorul horticol și oferă oportunitatea producătorilor de a atinge un nou nivel de dezvoltare în domeniu”.

 

La rândul lor, reprezentanții  BEI au vorbit despre importanța utilizării tuturor pârghiilor ce ar îmbunătăți sectorul horticol din țara noastră, menționând necesitatea de a investi în infrastructura de procesare, post recoltare, depozite frigorifice,  camere de pre răcire plasate direct pe câmp. Un alt  subiect abordat de reprezentanții BEI a fost poziția pe care o ocupă țara noastră la capitolul exportul de nuci si posibilitatea de a include în acest lanț fermierii de talie medie și mică.

 

 

Serviciul informare și comunicare cu mass media