Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

La Chișinău va avea loc o conferință tematică consacrată tinerilor și femeilor ce vor să investească în domeniul agriculturii

Published on: M, 12/06/2017 - 12:34

Reprezentanții  mass media sunt invitați să participe la conferința națională cu tematica: ”Oportunități de dezvoltare în sectorul agricol pentru tineri și femei fermiere din Moldova“.

Evenimentul este organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, cu suportul Uniunii Europene în cadrul Programului European de Vecinătate pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală – ENPARD și are drept scop intensificarea dialogului și comunicării între toți actorii din sectorul afacerilor, politicilor și agro-alimentar.

Conferința va avea loc pe 12 decembrie 2017 la Palatul Republicii din Chișinău, str. Maria Cibotaru, 16, și va reuni oficiali ai Delegației Uniunii Europene la Chișinău, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, etc.

Obiectul principal al evenimentului este de a crea o platformă de comunicare eficientă pentru tinerii fermieri și fermiere în exploatarea oportunităților de afaceri și dezvoltare oportunităților noi, precum și gestionarea proceselor socio-economice și politice, în strânsă cooperare cu societatea civilă.

Astfel, în cadrul conferinței vor fi prezentate istoriile de succes ale tinerilor și femeilor antreprenoare, precum și acțiunile de suport oferite de diferite surse, inclusiv, capitalul de risc.

Organizatorii evenimentului propun și un proiect de rezoluție, ce prezintă provocările din sectorul agro-alimentar și acțiunile necesare pentru o dezvoltare eficientă a sectorului agricol din țara noastră. Mesajele cheie ale proiectului de rezoluție țin de implicarea intensivă a tinerilor și femeilor în dezvoltarea agricolă și rurală a țării și procesele elaborării politicilor; modificarea instituțiilor de învățământ profesional în incubatoare de afaceri; stimularea financiară a tinerilor și femeilor pentru participarea în dezvoltarea agriculturii și afacerilor rurale; îmbunătățirea politicilor în vederea facilitării accesului tinerilor și femeilor la creditarea, finanțarea și investițiile în proiectele agricole, precum și utilizarea tehnologiilor moderne în agricultură și mediul rural.  

          Pentru a confirma participarea la conferință, precum și pentru alte detalii vă rugăm să telefonați la: 0 22 204-582 - Serviciul informare și comunicare cu mass-media al MADRM;  0 22 220 - 386 - Serviciul relații publice și comunicare al AIPA; 0 69 154 414 – Pavel Covali, expert competitivitate ENPARD; 069926762 - Lia Chetrari BDR.

 

6 decembrie 2017

Serviciul de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului