Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

La Chișinău va avea loc o nouă ședință a Comitetului de Coordonare a Dialogului Național de Politici privind managementul integrat al resurselor de apă în Republica Moldova

Published on: J, 06/14/2018 - 11:36

Reprezentanții mass media sunt invitați să participe la ședința Comitetului de Coordonare a Dialogului Național de Politici privind managementul integrat al resurselor de apă în Republica Moldova, în care se va discuta despre acțiunile de consolidare, îmbunătățire și monitorizare a resurselor de apă din Republica Moldova. Scopul ședinței este de a oferi o platformă pentru coordonarea activităților donatorilor în sectorul apei din țara noastră.

 

Evenimentul va avea loc, mâine, 15 iunie 2018, cu începere de la ora 9.00, în sala de conferințe a Hotelului “VisPas”,  str. A. Lăpușneanu, 26, Chișinău.

 

Dezvoltarea capacității instituționale în gestionarea resurselor de apă vizează dezvoltarea guvernării și îmbunătățirea planificării și gestionării resurselor de apă, precum și monitorizarea resurselor de apă. Uniunea Europeană dorește să ajute țările vecine să își îmbunătățească gestionarea apei. În acest context, participanții la cea de-a 4-a reuniune a Dialogului Național Politic (DNP) cu asistența proiectului EUWI + se vor reuni la Chișinău, Republica Moldova, la 15 iunie pentru a discuta despre pașii următori privind consolidarea managementului resurselor de apă.

 

Întâlnirea este organizată de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din Republica Moldova cu sprijinul proiectului " Inițiativa Uniunii Europeane de Apă Plus pentru Parteneriatul Estic" finanțat de UE.

 

Membrii Comitetului Coordonator, se vor reuni cu reprezentații organizațiilor internaționale ale părților interesate, reprezentanți ai Comisiei Europene, proiectelor internaționale cu donatorii și partenerii de implementare a proiectului EUWI.

 

Scopul ședinței este de a oferi o platformă pentru coordonarea activităților donatorilor în sectorul apei din Moldova. Discuțiile se vor concentra asupra schimbărilor recente în structura instituțională și evoluția politicilor și legislației privind resursele de apă în Republica Moldova. Unul dintre obiective va fi evaluarea progreselor realizate în implementarea proiectului EUWI + în Moldova și obținerea părerilor de la părțile interesate locale privind rezultatele intermediare în cadrul activităților implementate prin intermediul DNP.

 

Proiectul "Inițiativa Uniunii Europene privind apa plus pentru țările Parteneriatului Estic" abordează provocările existente atât în ceea ce privește dezvoltarea dar și punerea în aplicare a gestionării eficiente a resurselor de apă.  UE sprijină cele șase țări partenere (Armenia, Azerbaidjan, Republica Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina) pentru a-și racorda legislația cu principiile directivei-cadru a UE privind apa și pentru a avansa în implementarea acestora. Pentru mai multe informații despre proiect, vă rugăm să vizitați pagina web www.euwipluseast.eu. proiectul este implementat în Republica Moldova de către Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Comisia Economică pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (CEE ONU) Consorțiu al UE, alcătuit din  Agenția Austriei pentru Mediu (Austria) și Oficiul Internațional pentru Apă (Franța)