Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

La Comrat s-a discutat despre actele normative din domeniul funciar și îmbunătățiri funciare

Published on: J, 04/11/2019 - 12:53

Politicile Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, dar și actele normative în domeniul funciar și îmbunătățiri funciare au fost discutate, la data de 10 aprilie curent, la Comrat, la o ședință comună cu participarea reprezentanților autoritatilor publice locale, inginerilor cadastrali și deținătorilor de terenuri.
 
 
La ședință au mai fost prezenți reprezentanţii direcției raionale, agricultură și alimentație, primării, dar și alte persoane interesate din UAT Găgăuzia, r. Taraclia și r. Basarabeasca.
 
 
Subiectele seminarului au fost prezentate de specialiștii Serviciului politici în domeniul fondului funciar și îmbunătățirii funciare și Direcției de politici în domeniul protecției plantelor și siguranța alimentelor de origine vegetală din cadrul MADRM. 
 
 
Informațiile prezentate au fost axate pe actele normative ce ține de arenda terenurilor agricole, proceduri de realizare a activităților de conservare și sporire a fertilităţii solurilor, metode, principii și stimulări de consolidare a terenurilor agricole, stimularea măsurilor de îmbunătățiri funciare.
 
 
De asemenea, s-a adus la cunoștință prezenților modificările ce au fost aprobate în legislația în vigoare, ce ține de arenda terenurilor agricole și anume, ce ține de abrogarea din 1 martie 2019 a  Legii nr. 198/2003 cu privire la arenda în agricultură, prin urmare, domeniul dat, este reglementat de Codul civil 1107/2002.
 
 
Totodată, s-a discutat despre folosința apelor la irigarea terenurilor agricole din lacuri/iazuri și cadrul normativ ce reglementează măsurile de combatere a ambroziei.
 
 
Amintim că responsabilii pe domeniul funciar din cadrul ministerului vor organiza și în continuare seminare zonale în scopul familiarizării specialiștilor din teritoriu cu privire la actele normative în domeniul funciar și îmbunătățirilor funciare. 
 
Date de contact:
Serviciul politici în domeniul
fondului funciar și îmbunătățiri funciare
0 22 204 – 536