Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

La Copenhaga a avut loc un atelier regional privind distribuirea eficientă a informațiilor de mediu

Published on: L, 07/02/2018 - 17:09

Agenția Europeană de Mediu a organizat, la Copenhaga,  în perioada 27-29 iunie 2018, un atelier regional privind distribuirea eficientă a informațiilor de mediu. La eveniment au participat comunicatori și specialiști în domeniul mediului din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Ucraina și Republica Moldova. Obiectivul a fost de a îmbunătăți comunicarea în sprijinul politicilor de mediu, de a crea rețele de comunicare la nivel național și internațional, precum și de a realiza un schimb de experiență în domeniu.

 

Evenimentul a fost organizat de Agenția Europeană de Mediu în cadrul a proiectului ”Implementarea principiilor și practicilor sistemului comun de informații privind mediul în țările Parteneriatului estic (ENI SEIS II East)”.

 

Pe parcursul a trei zile specialiștii în comunicare și profesioniștii din domeniul mediului din cele șase țări partenere, au învățat împreună să dezvolte planuri de comunicare de țară, au explorat abordările inovatoare și au discutat despre rezolvarea problemelor creative și despre valoarea rețelelor de comunicare.

 

Participanții și-au exprimat satisfacția față de atelierul interactiv, tot prin intermediul unui exercițiu de comunicare - copacul de evaluare, în cazul în care frunzele verzi sunt complet satisfăcute, galben = medie și roșu = necesită îmbunătățiri.

 

Cei prezenți au învățat să identifice corect publicul țintă, să stabilească acțiunile prioritare pentru realizarea obiectivelor propuse și să elaboreze mesaje, în funcție de scop, public țintă și impact. Specialiștii în comunicare au apreciat învățarea de a vedea același lucru din diferite puncte de vedere și de a afla mai multe despre comunicările de mediu, cum ar fi știința cetățenilor.

 

În contextul unei comunicări eficiente și a schimbului de informații de mediu, organizatorii au anunțat că în anul 2019, va fi organizat un atelier de monitorizare și va fi  concentrat pe instrumente de comunicare, cum ar fi campaniile de informare, infografice, tehnici inovative de promovare a datelor și revizuirea planurilor de comunicare.

 

Informații adiționale:

Web: https://eni-seis.eionet.europa.eu/east

 

Persoane de contact:

 

 

Veronica Lopotenco, punct național de contact MADRM (veronica.lopotenco@madrm.gov.md),

 

Elena Orlov, punct național de contact, Biroul Național de Statistică (elena.orlov@statistica.gov.md)

 

Maria Țarigradean, asistent național AAE (tarigradean.maria@gmail.com)