Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Mesajul Secretarului General de Stat, Iurie Ușurelu, pentru angajații AIPA, cu ocazia a nouă ani de la fondare

Published on: L, 02/04/2019 - 15:33

Cu ocazia celei de-a 9 aniversări de la fondarea Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, singura instituție responsabilă de gestionarea resurselor financiare destinate pentru susținerea producătorilor agricoli, monitorizarea repartizării acestora și evaluarea cantitativă și calitativă a impactului generat de măsurile de susținere a agricultorilor de către stat, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, își exprimă aprecierea față de activitatea eficientă desfășurată și realizarea obiectivelor stabilite.

 

Din an în an, numărul cererile de subvenționare cresc, fapt ce demonstrează o sporire semnificativă a investițiilor în sectorul agroindustrial. În același timp, acest lucru se datorează încrederii producătorilor agricoli în suportul statului pentru principala  ramură a economiei naționale – agricultura și încrederii agricultorilor în serviciile calitative oferite de angajații AIPA.

 

Existența unui mecanism de intervenție și subvenționare a sectorului agricol este tot mai apreciat, iar AIPA a demonstrat eficiență în gestionarea  Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural, dar și resursele partenerilor de dezvoltare alocate spre administrare sectorului agricol.

 

Cu ocazia aniversării, îmi exprim stimați colegi, angajați ai AIPA, respectul și aprecierea pentru receptivitatea, încrederea și efortul depus zi de zi, contribuind astfel, la îmbunătățirea sistemului de subvenționare în Republica Moldova.

 

Vă  doresc multă sănătate, perspicacitate, succese mari și realizări frumoase în activitatea profesională. Să demonstrați curaj, profesionalism și sârguință în misiunea de a oferi servicii calitative tuturor agricultorilor.

 

Vreau să Vă asigur că, ministerul  va oferi suportul necesar pentru realizarea principalelor prerogative comune în crearea unei agriculturi performante, cum ar fi: implementarea tehnologiilor avansate, creşterea dotării tehnice, restabilirea sistemelor de irigare, crearea de întreprinderi pentru prelucrarea producţiei agricole, deschiderea a noi pieţe de desfacere şi valorificarea pe deplin a celor existente.

 

Vă exprim sincere şi cordiale felicitări cu ocazia  aniversării instituționale şi să Vă doresc tuturor multă sănătate, bunăstare, răbdare, noi realizări, condiţii climaterice cât mai favorabile şi recolte bogate.