Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Ministrul Liviu Volconovici a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Coreea în țara noastră

Published on: J, 06/07/2018 - 16:07

Astăzi, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Coreea în țara noastră, Excelența Sa,  Lee Yang-Goo.

 

Oficialii au discutat, pe parcursul unei ore, despre colaborarea bilaterală în domeniul agriculturii și noile oportunități de cooperare între țări în domeniul adaptării și atenuării efectelor schimbărilor climatice asupra producției agricole, inclusiv prin eliminarea impedimentelor la irigarea culturilor agricole. La finalul întâlnirii, ambasadorul și ministrul au precizat că discuția a fost fructuoasă și constructivă.

 

”Mizăm pe o cooperare și o colaborare eficientă și vom aprecia sprijinul părţii coreene pentru promovarea continuă a produselor agro-industriale moldoveneşti de înaltă calitate, prin participarea producătorilor moldoveni la expoziţii, reuniuni B2B și instruiri organizate în Republica Coreea”, a subliniat ministrul Liviu Volconovici în dialogul cu ambasadorul.

 

În cadrul întrevederii oficialii au discutat despre impulsionarea activităților de realizare a celor două memorandumuri de colaborare privind diseminarea tehnologiei horticole coreene și alt memorandum între Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău, Universitatea Naţională Andong din Coreea şi două companii agricole din ambele ţări, semnate în luna aprilie a anului curent, în contextul sporirii schimbului de experienţă şi bunelor practici în domeniul agriculturii şi agroindustriei.

 

La final oficialii și-au reiterat disponibilitatea de a facilita şi încuraja stabilirea contactelor de afaceri între companiile autohtone producătoare de produse agroalimentare și cele din Coreea, pentru a stimula comerţul bilateral cu produse agroalimentare dintre țări, în special exportul de fructe, legume, seminţe şi vinuri moldoveneşti pe piaţa Coreei.

 

 

7 iunie 2018

Serviciul informare și comunicare cu mass media al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului