Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Ministrul Liviu Volconovici s-a întâlnit cu ambasadorul Armeniei

Published on: V, 03/02/2018 - 15:35

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului,  Liviu Volconovici s-a întâlnit, astăzi, cu  Excelența Sa, Jivan Movsisyan, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Armenia în Republica Moldova. În cadrul întrevederii, ce a avut loc la Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, oficialii au discutat despre oportunitățile inițierii unor proiecte comune în domeniul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului.

 

Oficialii au vorbit prioritar despre domeniul viticulturii și vinificării pentru dezvoltarea de noi tehnologii de obținere a produselor cu denumirea locului de origine de înaltă calitate, întrucât Republica Armenia are o experiență mai vastă în domeniu.

 

În cadrul discuțiilor, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici a reinterat disponibilitatea de a colabora în vederea dezvoltării relațiilor ambelor state în domeniile de interes comun, prezentând drept exemplu proiectul comun în cadrul programului ERASMUS + HORIZON 2020.

 

“Suntem dispuși să cooperăm și să colaborăm pentru identificarea potențialelor proiecte comune. Cred că schimbul de experiență în dezvoltarea politicilor și al tehnologiilor avansate, precum și sprijinul reciproc în organizarea activităților de promovare în domeniile prioritare vor influența pozitiv asupra dezvoltării ambelor state”, a specificat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici.

 

La rândul său,  Excelența Sa, Jivan Movsisyan a menționat interesul pe care Republica Armenia îl manifestă pentru țara noastră, realizând o scurtă trecere în revistă a relațiilor dintre țările noastre.

 

“Apreciez că în anul 2017 atât importul, cât și exportul de produse agricole din Republica Armenia a înregistrat o creștere. De asemenea, susțin și colaborarea dintre Universitatea de Stat Agrară din Moldova și Universitatea Politehnică a Republicii Armenia în cadrul proiectului "Educațional pentru Drone (eDrone)", programul ERASMUS + KA2. Acest lucru demonstrează că suntem deschiși spre cooperare”, a menționat Excelența Sa, Jivan Movsisyan.

 

Menționăm că, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova și Ministerul Agriculturii al Republicii Armenia, au semnat în anul 2013 un acord de colaborare în domeniul cooperării economice, științifice și tehnice.

 

2 martie 2018

Serviciul informare și comunicare cu mass media

al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului