Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Ministrul Nicolae Ciubuc a convocat în ședință consiliului pe filiera produsului de sfeclă de zahăr, zahăr și produse procesate

Published on: J, 11/08/2018 - 08:49

8 noiembrie 2018, Chișinău: Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, a prezidat ieri, ședința de lucru a Consiliului pe filiera produsului „Sfecla de zahăr, zahăr și produse procesate”. Subiectul întrunirii a vizat problemele cu care se confruntă producătorii de sfeclă de zahăr; starea rizocarpilor (rădăcina) de sfeclă de zahăr în perioada de recoltare, achiziționarea materiei prime și acțiunile prioritare necesare pentru dezvoltarea sectorului.

 

”După cum am promis, am convocat ședința membrilor Consiliului pe filiera produsului „Sfecla de zahăr, zahăr și produse procesate”, pentru a discuta problemele cu care vă  se confruntă producătorii, starea rizocarpilor (rădăcina) de sfeclă de zahăr în perioada de recoltare și pentru a stabili un plan de acțiuni pe termen mediu în vederea dezvoltării sectorului”, a precizat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, în adresarea către participanți.

 

Pe parcursul ședinței s-a discutat despre necesitatea de tehnologizare și asigurare în agricultură, în special necesitatea investițiilor în irigare, iar în acest sens, producătorii au solicitat suportul Guvernului subvenționarea investițiilor în acest sens.

 

”Propun să ne convocăm în următoarea ședință, în luna decembrie, când vom avea datele finale privind calitatea și volumul de sfeclă de zahăr recoltat, iar în funcție de aceste informații vom decide care sunt prioritățile ce ar putea beneficia de subvenționare în anul viitor” a subliniat ministrul Nicolae Ciubuc.

 

Totodată, oficialul a dat asigurări că vor fi identificate soluții reieșind din situația la zi, concretizând că: ”Vom continua colaborarea cu membrii consiliului, specialiștii pe domeniu și mediul academic, pentru a susține producătorii din domeniu și a avea un produs de calitate.

 

Serviciul informare și comunicare cu mass media