Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Ministrul Nicolae Ciubuc a efectuat o vizită de lucru la Centrul Republican pentru Ameliorare şi Reproducere a Animalelor

Published on: J, 03/07/2019 - 11:25

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc a efectuat, în după amiaza zilei de ieri, o vizita de lucru la Î.S. “Centrul Republican pentru Ameliorare şi Reproducere a Animalelor” și Institutul Științifico-Practic de Biotehnologii în Zootehnie și Medicină Veterinară.

 

În discuțiile cu angajații, ministrul a precizat că aceste două instituții dețin un rol cheie în dezvoltarea durabilă a sectorului zootehnic, fiind responsabile de asigurarea cu material genetic calitativ: “în prezent situația critică din sectorul zootehnic este rezultatul unei neglijării în gestionarea acestui domeniu, care s-a produs pe parcursul ultimilor două decenii și necesită luarea unui șir de măsuri urgente și cu impact major” a reiterat ministrul Nicolae Ciubuc.

 

Astfel, în rezultatul dialogului cu reprezentanții instituțiilor s-a dispus inițierea unei evaluări ample a eficienței și impactului activității acestor instituții asupra domeniului zootehnic, fapt care va permite elaborarea unui program de impulsionare a sectorului, pornind de la un punct de referință, bazat pe date ce relevă situația reală din sector.

 

Totodată Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului,  îndeamnă agenții economici antrenați în activități economice ce aparțin zootehniei să participe în elaborarea programului, pentru a obține un program viabil, ce va conduce la dezvoltarea sectorului zootehnic.