Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Ministrul Nicolae Ciubuc s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Belarus la Chișinău

Published on: J, 10/11/2018 - 14:30

Chișinău, 11 octombrie 2018: Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, l-a primit miercuri, 10 octombrie 2018, pe ambasadorul Republicii Belarus la Chișinău,  Excelența Sa, Serghei Ciciuc, într-o vizită de lucru la minister.

 

În cadrul întrevederii ministrul a salutat dinamica pozitivă a relațiilor bilaterale, în contextul planului de cooperare în domeniul agriculturii și mediului, precum și a apreciat disponibilitatea părții belarus de a identifica noi oportunități de cooperare și consolidare a colaborării dintre țări.

 

Oficialul și-a exprimat recunoștința pentru relațiile bilaterale de parteneriat între Republica Moldova și Republica Belarus și a menționat că: ”Ne dorim să continuăm cooperarea științifică în domeniul complexului agroindustrial cu toate institutele de cercetare din domeniu din Republica Belarus. De asemenea, apreciem cooperarea în producția și vânzarea de semințe de hibrizi de porumb de reproducere moldovenească pe teritoriul țării dumneavoastră și ne dorim continuarea. Totodată, ne propunem să intensificăm colaborarea în domeniul  dezvoltării regionale, prin schimbul de experiență în construcția de drumuri regionale și locale”.

 

În acest context, oficialii au subliniat necesitatea revizuirii planului anterior de cooperare în domeniul mediului și schimbul de bune practici în vederea realizării proiectelor de dezvoltare regională. De asemenea, părțile și-au exprimat disponibilitatea de a impulsiona și a consolida schimbul de experiență și bune practici în  vederea instruirii tinerilor specialiști,  promovării producătorilor moldoveni,  inclusiv cu implementarea în comun a unor proiecte–pilot în acest sector.   

 

Excelența Sa, Serghei Ciciuc, Ambasador  Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus la Chișinău a reiterat că țara noastră constituie un partener de încredere pentru Belarus și că este dispus să  intensifice colaborarea pentru dezvoltarea domeniilor de interes comun. 

 

Reiterăm, Republica Moldova și Republica Belarus au o cooperare bilaterală de 25 de ani, principalele domenii de cooperare sunt: agricultura, industria alimentară, protecția mediului și utilizarea durabilă resursele naturale, medicina veterinară, etc.

 

 Serviciul informare și comunicare cu mass media