Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Privind iniţierea consultărilor publice asupra inițierii elaborării proiectului hotărîrii Guvernului cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea anexei nr. 1 la Legea nr.160/2011

 


          

În conformitate cu Legea nr. 239-XVI din 13 noiembrie 2008 privind transparenţa în procesul decizional, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, începînd cu 30 iulie 2019, anunţă inițierea elaborării proiectului hotărîrii Guvernului cu privire la aprobarea proiectului de Lege pentru modificarea anexei nr. 1 la Legea nr. 160/2011 privind reglementarea prin autorizare a activităţii de întreprinzător.

 

Scopul inițierii elaborării proiectului constă în corelarea la prevederile Codului subsolului nr. 3/2009 a prevederilor Legii nr. 160/2011 privind reglementarea prin autorizare a activităţii de întreprinzător, ce ține de termenul de eliberare a actului de confirmare a perimetrului minier pentru diferite scopuri de folosire a sectoarelor de subsol.

 

Necesitateainițierii elaborării proiectului a fost condiţionată de necesitatea ajustării termenului inclus în anexa nr. 1 a Legii nr. 160/2011 - NOMENLATORUL ACTELOR PERMISIVE, la compartimentul III, poziția 33 cu termenii de eliberare a actelor permisive reglementate de prevederile Codului subsolului nr. 3/2009.

 

Beneficiarii inițierii elaborării proiectului de act normativ sunt: Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Agenția pentru Geologie și Resurse Minerale, precum și persoane juridice cărora li se eliberează actele de confirmare a perimetrelor miniere.

 

Rezultatul scontat ca urmare a inițierii elaborării proiectului este perfectarea proiectului de act normativ potrivit căruia prevederile Legii nr. 160/2011 privind reglementarea prin autorizare a activităţii de întreprinzător în anexa nr. 1 - NOMENLATORUL ACTELOR PERMISIVE, la compartimentul III, poziția 33, ce ține de termenul de eliberare a actului de confirmare a perimetrului minier va corespunde cu termenii stabiliți de prevederile Codului subsolului nr. 3/2009.

 

Recomandările pe marginea inițierii elaborării proiectului hotărîrii de Guvern cu privire la aprobarea proiectului de Lege pentru modificarea și completarea anexei nr. 1 la Legea nr.160/2011 privind reglementarea prin autorizare a activităţii de întreprinzător pot fi expediate pînă pe data de 13 august 2019 în adresa dlui Găluşcă Victor, şef al Serviciului protecţia solului şi subsolului, aparatul central al Ministerului Agriculturii Dezvoltării Regionale şi Mediului, la adresa electronică:

 

 victor.galusca@madrm.gov.md  și la nr. de telefon 022-204-508, sau la adresa: mun. Chişinău, str. Constantin Tănase nr. 9, bir. 620, Ministrul Agriculturii Dezvoltării Regionale şi Mediului.