Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Provocări și perspective de dezvoltare pentru producătorii de conserve

Published on: M, 02/05/2019 - 11:24

Chișinău,

 5 februarie 2019

 

 Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a organizat, o ședință de lucru cu reprezentanții Asociației producătorilor de conserve „Speranța-Con”, pentru a discuta despre provocările din domeniul procesării fructelor și legumelor, principalele realizări, dar și problemele cu care se confruntă agenții economici în acest sector.

 

 Evenimentul a fost prezidat de Secretarul general de stat, Iurie Ușurelu, care a precizat că întreprinderile de procesare sunt foarte importante în lanțul agroalimentar și influențează calitatea produsului final: „este absolut necesar de întreprins acțiuni concrete pentru a reanima activitatea acestor întreprinderi de rând cu celelalte segmente din sector, este necesar elaborarea unui program de dezvoltare a sectorului de procesare a fructelor și legumelor.”

 

În acest context este important suportul statului, acordat prin intermediul Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, precum și participarea la diferite evenimente internaționale, ce oferă posibilitatea de promovare a produselor autohtone, inclusiv oportunitatea din acest an de a fi prezenți la expoziția Beijing Expo-2019, care se va desfășura în perioada aprilie - octombrie 2019.

         

Totodată, pe parcursul ședinței, reprezentanții asociației, au prezentat un șir de provocări, dar și realizări obținute în procesul de producere a conservelor și sucurilor, inclusiv comercializarea acestora.

 

La finalul discuțiilor, părțile au convenit să intensifice dialogul pentru a asigura o cooperare eficientă dintre autorități, asociațiile profesionale de profil și agenții economici, implicați în activitatea agricolă.

 

 

Date de contact:

Direcției politici de producție,

procesare și reglementare a calității

 produselor de origine vegetală

tel: 0 22 204 – 514;

       0 22 204 – 573.