Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Rezoluția adunării generale a Federației Naționale a Fermierilor, discutată la MADRM

Published on: M, 04/17/2019 - 10:00

Ministrul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc a prezidat ședința de lucru cu participarea reprezentanților Federației Naționale a Fermierilor din Moldova. În cadrul căreia s-a discutat despre subiectele rezoluției adunării generale a federației cu referință la importanța dialogurilor constructive cu asociațiile de profil și mediul de afaceri.

 

Ministrul Nicolae Ciubuc, a reiterat faptul că este important crearea a unui mediu favorabil pentru dezvoltarea afacerilor în agricultură: “concomitent, analizăm toate solicitările agricultorilor cu referire la îmbunătățirea cadrului legal existent și oportunităților de dezvoltare a micilor fermieri. În acest context, vom examina posibilitatea introducerii unei noi modalități de sprijin financiar, la lansarea în activități agricole a tinerilor fermieri, și anume preluarea practicilor europene de acordare a unei prime de lansare”, a specificat Nicolae Ciubuc.

 

 În aceeași ordine de idei s-a făcut referință la aplicarea impozitului unic în agricultură și a altor măsuri menite să faciliteze și să eficientizeze activitatea producătorilor agricoli.

 

Contact:Direcția politici de producție,

procesare și reglementare

a calității produselor de origine vegetală,

022 204-514