Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Schimb de experiență pentru îmbunătățirea condițiilor de trai și de muncă în zonele rurale

Published on: J, 09/13/2018 - 12:16

Un grup de funcționariai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, împreună cu reprezentați ai autorităților publice locale din țară, grupurilor de acțiune locală (GAL), precum și organizații non-guvernamentale, au cunoscut experiența Greciei în programarea și implementarea măsurilor pentru îmbunătățirea condițiilor de trai și de muncă în zonele rurale. Schimbul de experiență și bune practici a avut loc, în cadrul unei vizite de studiu, în Republica Elenă, organizată, în prima săptămână a lunii septembrie, de Programul de Asistență Tehnică pentru implementarea Contractului de Reformă Sectorială: ENPARD.

 

”În contextul revizuirii Strategiei naționale de dezvoltare agricolă și rurală 2014-2020, experiența ne va fi utilă pentru implementarea noile măsuri de dezvoltare rurală, având obiectivul de a îmbunătăți nivelul de muncă și de trai în mediul rural prin îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii publice rurale, reînnoirea și dezvoltarea satului, precum și diversificarea economiei rurale prin activități non-agricole, inclusiv implementarea Strategiilor de dezvoltare locală în cadrul Abordării LEADER”, a precizat șeful Direcției politici și programe de dezvoltare rurală a ministerului, Galina Petrachi.

 

În cadrul vizitei delegația din țara noastră a purtat discuții cu oficiali de la Autoritatea greacă de Management a Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), Agențiile de dezvoltare locală (Grupuri de Acțiune Locală): “Parnonas SA și Achaia SA”, care și-au exprimat disponibilitatea de a realiza un schimb de opinii și experiențe.

 

”Am cunoscut experiența unei țări ce pune în aplicare măsuri de îmbunătățire a calității vieții în zonele rurale în cadrul politicii de dezvoltare rurală a Uniunii Europene. Am învățat  care sunt procedurile și mecanismele necesare pentru a pune în aplicare în mod eficient aceste măsuri și am inițiat  relații de colaborare cu organele de programare și implementare din Republica Elenă”, a adăugat Galina Petrachi.

 

 

13 septembrie 2018

Serviciul informare și comunicare cu mass media al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului