Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

SUA va continua să ofere suport pentru dezvoltarea agriculturii din țara noastră

Published on: J, 02/08/2018 - 14:53

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Liviu Volconovici, a avut astăzi o întrevedere oficială  cu  șeful adjunct al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chişinău, Julie M. Stufft. Oficialii au discutat despre cooperarea în domeniul agriculturii, dezvoltării regionale şi mediului.

 

Ministerul Liviu Volconovici și-a exprimat gratitudinea pentru suportul acordat de SUA pe parcursul anilor și și-a exprimat disponibilitatea de a continua relațiile bilaterale pentru a extinde domeniile de cooperare și a spori numărul proiectelor comune.

 

“Sunteți un partener de încredere și sunt sigur că în continuare vom realiza proiecte concrete pentru agricultorii noștri, în scopul dezvoltării regiunilor țării. Mă bucur că avem inițiate proiecte în domeniul agriculturii conservative și agriculturii performante. Menționez, proiectul de susținere a agriculturii organice în Moldova, ce va îmbunătăți capacitățile fermierilor prin schimbul de experiență și bune practici”, a precizat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

 

La rândul său, șeful adjunct al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chişinău, Julie M. Stufft,  a apreciat colaborarea în domeniul dezvoltării regionale și și-a manifestat disponibilitatea de a susține în continuare dezvoltarea regiunilor țării noastre.

 

“Îmi doresc să îmbunătățim mecanismul de cooperare bilaterală. Până în prezent avem rezultate pozitive, frumoase în domeniul agriculturii, dezvoltării regionale. Apreciem că ministerul este receptiv la solicitările noastre şi sper să intensificăm cooperarea bilaterală şi în domeniul științei şi educației în domeniile de specialitate”, a specificat șeful adjunct al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chişinău.

 

În acest context, oficialii au discutat despre cooperarea în vederea implementării politicii de dezvoltare regională, realizarea reformei instituționale în domeniul protecției mediului  pentru implementarea politicilor în acest sector, precum şi suport în  adaptarea și atenuarea impactului schimbărilor climatice asupra producției agricole, inclusiv impedimentelor la irigarea culturilor agricole.

 

Totodată, oficialii au vorbit şi despre schimburile comerciale cu produse agroalimentare dintre țări, precizând că importul produselor agroalimentare din SUA în țara noastră reprezintă o creștere față de anul 2016. Printre mărfurile importate din SUA se numără semințe, fructe oleaginoase, produse din pește, etc.

Menționăm că, Statele Unite ale Americii oferă suport țării noastre prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în Republica Moldova.

 

 

8 februarie 2018

Serviciul de informare și comunicare cu mass media al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului