Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS         Widget Informer      

Noutăți

Published on: V, 02/23/2018 - 13:11

Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Luca a participat ieri, la conferința anuală „Perspectivele de dezvoltare a sectorului de pomușoare din Moldova”. Evenimentul a fost organizat de Asociația „Pomușoarele Moldovei”, cu susținerea Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova (USAID/APM) și proiectului Îmbunătățirea Productivității și Accesul la Piață al Producătorilor de Pomușoare (AMIB), finanțat de fundația HEKS-Moldova.

 

Romanian
Published on: J, 02/22/2018 - 16:06

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și-a deschis, astăzi, ușile pentru un grup de copii, dornici să cunoască  ”Cartea Roșie” (CR). Tinerii vizitatori, au vârsta preșcolară și frecventează o grădiniță de copii din municipiul Chișinău.

 

Copii au făcut cunoștință cu speciile rare de animale și păsări, de pe teritoriul Republicii Moldova, care sunt incluse în ”Cartea Roșie” , au adresat întrebări despre diferența de la o ediție la alta a cărții, precum și au spus ce cunosc ei despre anumite animale sau păsări pe cale de dispariție. 

 

Romanian
Published on: J, 02/22/2018 - 14:03

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a organizat miercuri, 21 februarie 2018, un atelier de lucru cu genericul „Sistemul de echivalență al Uniunii Europene pentru agricultura ecologică, inclusiv procedura de solicitare a echivalenței de către Organismele de inspecție și certificare din Republica Moldova”.

Romanian
Published on: J, 02/22/2018 - 14:00

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, s-a întâlnit, în după-amiaza  zilei de ieri, cu Dafina Gercheva, coordonatorul rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite și reprezentantul permanent al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) în Republica Moldova. Scopul întrevederii a fost de a discuta despre noi oportunități de colaborare în domeniul protecției mediului, inițierea unor proiecte comune de dezvoltare regionale, precum și îmbunătățirea sistemului de gestionare integrată a resurselor de apă.

 

Romanian
Published on: M, 02/21/2018 - 17:17

Guvernul Germaniei va oferi 2 mln de euro pentru un proiect de cooperare tehnică ce va contribui la îmbunătățirea serviciilor locale de aprovizionare cu apă și canalizare în localitățile amplasate în zona  bazinului central al râului Nistru. În acest sens, astăzi, la Chișinău, Biroul politici de reintegrare a Cancelariei de Stat, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), au semnat un Acord de Implementare a Proiectului.

 

Romanian
Published on: M, 02/20/2018 - 15:38

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a organizat astăzi, 20 februarie, 2018, o ședință de raportare privind asistența oferită de donatori pentru dezvoltarea sectorului agricol. 

 

În acest sens,  au fost prezentate acțiunile planificate și realizate în anul trecut, în cadrul proiectelor din sectorul agricol finanțate de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite, Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Agenția Cehă de Dezvoltare.

 

Romanian
Published on: M, 02/20/2018 - 11:20

Producătorii agricoli, beneficiari de subvenții în anul 2017, au obligativitatea, începând cu 2018, să utilizeze elemente de identitate vizuală. Acest lucru este prevăzut de Regulamentul cu privire la modul de repartizare a mijloacelor Fondului de subvenționare 2017-2021.

Elementele de identitate vizuală demonstrează că producătorii agricoli au beneficiat de subvenții din programul Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR) și cele ale Programului ENPARD Moldova – suport pentru agricultură și dezvoltare rurală.

Romanian
Published on: L, 02/19/2018 - 17:29

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici a avut, în după amiaza zilei de astăzi, o întrevedere cu Simone Giger, Directorul Agenției Elvețiene de Dezvoltare și Cooperare în Republica Moldova. În cadrul discuțiilor, oficialii au revizuit planul de cooperare în domeniul agriculturii și mediului și și-au exprimat disponibilitatea de a identificat noi direcții de cooperare.

  

Romanian

Pages

Subscribe to RSS - Noutăți