Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS         Widget Informer      

Noutăți

Published on: L, 10/16/2017 - 18:21

Ziua Națională a Vinului a reușit să facă un prim pas spre o sărbătoare eco-responsabilă care promovează consumul moderat al vinului. Sub genericul „Păstrăm legenda vie”, ediția a XVI-a a celei mai mari sărbători a tradițiilor a implementat cu succes standarde în materie de durabilitate prin adoptarea unui comportament prietenos față de mediul înconjurător și a unui consum conștient pentru cunoașterea legendei Vinului Moldovei și păstrarea acesteia în armonie cu natura.
Romanian
Published on: J, 10/12/2017 - 13:44

40 de familii din raionul Fălești vor beneficia de locuinţe sociale. Apartamentele vor fi distribuite în locațiune tinerilor specialişti din raion, inclusiv familiilor cu mulţi copii, persoanelor cu dezabilități care nu au o locuinţă sau nu dispun de venituri proprii pentru a-și achiziționa una. Astăzi în cadrul unei conferințe de presă, desfășurată pe șantierul de construcție, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca a vorbit despre valoarea proiectului, categoriile de beneficiari, dar și graficul de execuție a lucrărilor.

Romanian
Published on: M, 10/11/2017 - 17:55

Reprezentanții autorităților publice centrale, ONG-urilor, experți naționali și parteneri de dezvoltare s-au reunit în cadrul unui atelier de lucru pentru a discuta despre problemele asociate schimbărilor climatice în Republica Moldova și a identifica acțiuni prioritare în elaborarea celui de-al doilea Plan de Planificare a Adaptării la schimbarea climei (PNA 2). Evenimentul a avut loc, miercuri, 11 octombrie 2017, în Chișinău și a fost organizat de PNUD-Moldova în parteneriat cu Oficiul Schimbarea Climei, Ministerul Agriculturii, Dezvoltarii Regionale și Mediului.

Romanian
Published on: M, 10/11/2017 - 16:25

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca va susține, mâine, 12 octombrie 2017, o conferință de presă în cadrul căreia va vorbi despre proiectul de construcție a locuințelor sociale în raionul Fălești.

Evenimentul se va desfășura la ora 11.00, pe șantierul de construcție a locuințelor sociale din orașul Fălești, str. Stefan cel Mare, 2.

 

Romanian
Published on: M, 10/10/2017 - 16:41

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca a avut astăzi, 10 octombrie 2017, o întrevedere cu managerul de țară a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCE),   Valeriu Coșuleanu în care au discutat despre proiectele în derulare, dar și despre posibilitatea finanțării altor proiecte din sectorul forestier și al alimentării cu apă și sanitație. 

Romanian
Published on: L, 10/09/2017 - 15:12

Proprietarii de terenuri agricole care practică o activitate agricolă de cel puțin 5 ani vor putea să amplaseze pe aceste terenuri pensiuni agroturistice fără a schimba destinația terenului și a achita sute de mii de lei pentru scoaterea din circuitul agricol a terenului. Detaliile proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Codului funciar au fost comunicate astăzi, de ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca, în cadrul unei conferințe de presă.

Romanian
Published on: V, 10/06/2017 - 15:32

În satele Zăluceni, Vertiujeni și Târgul-Vertiujeni din raionul Florești au demarat, astăzi, 6 octombrie 2017, lucrările de construcție a unui sistem de apeduct. Lucrările se desfășoară în cadrul proiectului „Apă pentru viață în Regiunea de Nord: raioanele Florești și Soroca”, cofinanțat de Proiectul Elveției de Apă și Sanitație în Moldova (ApaSan).

Romanian
Published on: V, 10/06/2017 - 14:24

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a lansat un proiect pilot de promovare a practicilor agroecologice în Republica Moldova. În acest sens, reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului împreună cu asociații de fermieri și potențiali beneficiari s-au întrunit în cadrul unei ședințe  pentru a discuta despre obiectivele și oportunitățile proiectului „Promovarea  metodelor și inovațiilor agroecologice în proiectarea și administrarea sistemelor alimentare sustenabile în Moldova”. 

Romanian
Published on: J, 10/05/2017 - 16:06

La Nisporeni, astăzi, au început lucrările de construcție a unui Centru sportiv regional. Lucrările vor derula în cadrul unui proiect de dezvoltare regională finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională .

La ceremonia de lansare a proiectului a participat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca care a felicitat autoritățile locale pentru inițiativă și a dat asigurări că proiectul va fi o istorie de succes.

Romanian
Published on: M, 10/04/2017 - 16:47

 

Republica Moldova și-a reiterat angajamentul de a promova inițiativa globală de reducere a impactului mercurului asupra mediului și sănătății umane, în cadrul primei Conferințe a Părților Convenției de la Minamata cu privire la Mercur (COP1) care s-a desfășurat la Geneva, Elveția, la sfârșitul lunii septembrie curent.

Evenimentul a fost organizat la inițiativa  Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) și a întrunit reprezentanți a 81 de țări care au ratificat Convenția.

Romanian

Pages

Subscribe to RSS - Noutăți