Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Noutăți

Published on: V, 04/19/2019 - 13:14

50 de producători din cele 4 regiuni cu Indicație Geografică Protejată au  delectat publicul cu peste 300 de vinuri albe, rosé și roșii atât din ultima roadă, cât și mature, în cadrul unei noi ediții a Vernisajului Vinului, ce s-a desfășurat, ieri seara, la Chișinău.

 

Noua ediție a evenimentului select a avut genericul „Aroma primăverii tale” și a scos în prim plan noutățile sezonului, succesele „Vinului Moldovei” și noile trenduri de consum.

 

Română
Published on: J, 04/18/2019 - 11:51

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a solicitat angajaților din subordine să efectueze o analiză a situației privind stocurile de struguri de masă aflate la păstrare în depozitele frigorifice din țară.  Informațiile oferite de specialiști denotă, că în prezent,  în frigidere mai sunt circa o mie de tone de struguri.

 

Română
Published on: M, 04/17/2019 - 17:44

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului va organiza mai multe seminare în raioanele țării pentru a informa autoritățile locale despre importanța regionalizării serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, drept element cheie al politicii naționale  în dezvoltarea sectorului. Astăzi, la Ialoveni, a avut loc primul seminar în acest sens.

 

Română
Published on: M, 04/17/2019 - 11:29

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în parteneriat cu Oficiul Național al Viei și Vinului și Asociațiile producătorilor de produse vitivinicole cu IGP „Codru”, „Valul lui Traian”, „Ștefan Vodă”, „Divin” și cu susținerea partenerului strategic – Proiectul de Competitivitate din Moldova – finanțat de USAID și Guvernul Suediei, Vă invită la o nouă ediție a Vernisajului Vinului.

 

Română
Published on: M, 04/17/2019 - 10:47

Comitetul interministerial de coordonare al proiectului ”Îmbunătățirea cadrului instituțional și de reglementare privind gestionarea substanțelor chimice și al deșeurilor de-a lungul ciclului lor de viață în Republica Moldova” s-a reunit în ședință pentru a discuta despre elaborarea și promovarea spre adoptare a unor acte legislative secundare privind deșeurile și substanțele chimice, în contextul îmbunătățirii cadrului de management al substanțelor chimice din țara noastră.

Română
Published on: M, 04/17/2019 - 10:00

Ministrul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc a prezidat ședința de lucru cu participarea reprezentanților Federației Naționale a Fermierilor din Moldova. În cadrul căreia s-a discutat despre subiectele rezoluției adunării generale a federației cu referință la importanța dialogurilor constructive cu asociațiile de profil și mediul de afaceri.

 

Română
Published on: M, 04/16/2019 - 16:08

Circa 67 mii de cetățeni din localitățile rurale din țara noastră beneficiază de servicii de apă și sanitație îmbunătățite și consolidate datorită suportului oferit de  Guvernul Elveției, în ultimii zece ani, prin proiectul elvețian ”Apă și Sanitație în Moldova”. Astăzi, în cadrul unei conferințe naționale, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, a mulțumit partenerilor pentru suportul acordat în îmbunătățirea condițiilor de viață pentru cetățenii țării noastre și și-a exprimat încrederea continuării cooperării în acest sens.

Română
Published on: M, 04/16/2019 - 14:36

Secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale, Vasile Luca, împreună cu  reprezentanții Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Proiectului USAID „Agricultură Performantă în Moldova” şi sectorului vitivinicol au efectuat o vizită de documentare la Institutul Ştiinţifico-practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare.

 

Română
Published on: L, 04/15/2019 - 17:09

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat, pentru 16 aprilie 2019, avertizare meteorologică de înghețuri. Astfel, potrivit meteorologilor, în noaptea de luni spre marți, se prevăd înghețuri cu intensitatea de minus - 1 - 3 grade Celsius, predominant în partae de vest a țării. 

  

Română

Pagini

Subscribe to RSS - Noutăți