Main menu

Media

MADRM a participat la cea de-a VI-a reuniune a sub-Comitetului Republica Moldova -Uniunea Europeană pentru măsurile sanitare și fitosanitare

Published on: Fri, 07/24/2020 - 17:25

24 iulie 2020 - Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a participat la cea de-a VI-a reuniune a Sub-Comitetului RM-UE pentru măsurile sanitare și fitosanitare. MADRM a fost reprezentat de către Secretarul de Stat, Tatiana NISTORICĂ.

 

În debutul evenimentului desfășurat online, Tatiana NISTORICĂ a adus mulțumiri pentru cooperarea strânsă cu Uniunea Europeană pentru asistența financiară și tehnică oferită continuu Republicii Moldova, pe domeniile de acțiune ale MADRM. „Datorită proiectelor inițiate și dezvoltate cu instituțiile UE, ne apropiem gradual de normele, standardele și de legislația UE. În acest sens, exprim înaltă recunoștință pentru colaborare și atitudinea pro activă manifestată în activitățile moldo-comunitare, în vederea atingerii obiectivelor strategice”, a declarat Secretarul de Stat.

 

În cadrul reuniunii, au fost prezentate principalele rezultate în procesul de ajustare a politicilor naționale la standardele și normele UE, fiind evidențiat impactul acestora. „Preluarea și implementarea standardelor de calitate comunitară, permite accesul și integrarea produselor autohtone pe piețele din UE și facilitează activitățile de promovare a producătorilor autohtoni”, a subliniat Tatiana NISTORICĂ.

 

Un alt subiect de actualitate discutat în cadrul reuniunii a vizat și eforturile Guvernului în vederea procesului de obținere de către RM, a dreptului de export în UE, a produselor alimentare de origine animală.