Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Franța va susține în continuare dezvoltarea regională și agricultura din țara noastră

Published on: V, 06/28/2019 - 13:36

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta MINCU și Excelența Sa, Pascal LE DEUNFF, Ambasadorul Republicii Franceze în Republica Moldova, au discutat astăzi, despre noi oportunități de cooperare bilaterală în vederea dezvoltării agriculturii și regiunilor din țara noastră. Discuțiile au fost purtate în cadrul unei întrevederi oficiale la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării regionale și mediului.

 

Pe parcursul dialogului, oficialii au abordat subiecte legate de ultimele activități de cooperare moldo-franceză în domeniul agriculturii, activitățile de formare în cadrul proiectului Twinning ”Dezvoltarea capacităților în domeniul dezvoltării regionale în Republica Moldova”, dar și au subliniat noile oportunități în vederea extinderii domeniilor de colaborare și inițierea unor proiecte comune în dezvoltarea regiunilor vitivinicole cu denumire de origine protejată și asigurarea accesului populației la apă și sanitație.

 

Ministrul  Georgeta MINCU și-a exprimat gratitudinea pentru disponibilitatea Republicii Franceze de a oferi suport domeniilor de activitate ale ministerului, menționând că: ”Preluarea bunelor practici va consolida și promova calitatea în sectorul vitivinicol. De asemenea, ne dorim să perfecționăm cadrul științifico-didactic, programele de studii în domeniile agriculturii, horticulturii, economiei agrare, medicinii veterinare. La capitolul amenajării teritoriului ar fi binevenită asistența tehnică în vederea ajustării politicilor publice și actelor normative la standardele comunității europene și la tratatele internaționale, precum și necesităm acordarea sprijinului pentru implementarea proiectelor de dezvoltare regională”.

 

La rândul său, Ambasadorul Republicii Franceze în Republica Moldova, Excelența Sa, Pascal LE DEUNFF, a mulțumit pentru disponibilitatea ministrului de a continua colaborarea pe domeniile vizate, de a prelua bunele practici în sectorul vitivinicol și de a iniția noi proiecte comune de consolidare a capacităților instituționale ce vor îmbunătăți politicile publice.