Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

La New York se desfășoară Adunarea generală a ONU dedicată acțiunilor climatice

Published on: L, 09/23/2019 - 16:43

În săptămâna curentă, reprezentanți de nivel înalt ai statelor membre ale Națiunilor Unite, oameni de afaceri și reprezentanți ai societății civile, s-au reunit la New York, în cadrul celei de-a 74 sesiuni a Adunării Generale a ONU.

 

Fiind considerat cel mai important eveniment al anului, organizat la inițiativa Secretarului General al ONU, António Guterres, reuniunea are tematica: "Stimularea eforturilor multilaterale pentru eradicarea sărăciei, educația calitativă, acțiune climatică și incluziune".

 

Potrivit Secretarului General al ONU, Acordul de la Paris oferă un cadru deschis pentru ca țările să-și croiască continuu acțiuni pozitive, iar Summit-ul demonstrează modul în care guvernele, întreprinderile și oamenii din întreaga lume acceptă provocarea.   

 

În cadrul evenimentului, şefi de stat sau de guvern, vor participa la întâlniri  şi reuniuni la nivel înalt în scopul stimulării acţiunilor privind schimbările climatice în favoarea dezvoltării durabile și pentru a asigura tuturor o viaţă sănătoasă.   

 

 Acțiunea  se bazează pe Obiectivele de Dezvoltare Durabilă adoptate de toți liderii mondiali în anul 2015. Acestea reprezintă un apel universal la acţiune pentru eradicarea sărăciei şi foametei, extinderea accesului la sănătate, educaţie, justiţie şi ocuparea forţei de muncă, protejând în acelaşi timp planeta de degradarea mediului.

 

   https://www.un.org/en/climatechange/#

 

Documente atasate: