Prima        Contact        Harta
 Facebook        Youtube         Flux RSS              

Statul a reluat achitarea plăților pentru subvențiile solicitate anul trecut

Published on: L, 01/13/2020 - 15:35

13 ianuarie 2020, Chișinău - Luna ianuarie aduce continuarea plăților din campania de subvenționare 2019. Procesul de plată a cererilor de solicitare a sprijinului financiar din anul trecut, ce au rămas fără acoperire financiară, din cauza epuizării mijloacelor Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR), a fost reluat odată cu intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat pentru anul 2020.

 

Conform datelor preliminare, în anul trecut, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a recepționat un număr record de 7 505 dosare de solicitare a sprijinului financiar, în valoare totală de peste 1 miliard lei.

 

Pentru anul 2020, conform Legii bugetului de stat mărimea FNDAMR constituie un miliard de lei.  

 

Prin Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, statul sprijină producătorii agricoli ce au efectuat investiții în construcția de sere, înființarea plantațiilor multianuale, procurarea tehnicii agricole, în dezvoltarea sectorul zootehnic, agricultura ecologică, promovarea produselor pe piețele de desfacere, dezvoltarea pensiunilor agroturistice rurale, crearea sau extinderea unităților meșteșugărești etc.

 

Informații preluate de pe www.aipa.gov.md